Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tracker nou dedicat stării de sănătate, disponibil în România

de Dr. Laura Davidescu - iun. 30 2021
Tracker nou dedicat stării de sănătate, disponibil în România

Fitbit Luxe, un tracker de fitness și sănătate ultraperformant, poate fi cumpărat în România la mai puțin de două luni de la lansarea internațională.

Fitbit Luxe este o brățară de fitness gândită special pentru sport și monitorizarea sănătății. Aceasta oferă acces la informații vitale despre starea de sănătate prin funcția Metrici de sănătate (Health Metrics) - interfață de înregistrare a parametrilor fizici monitorizați de aplicația Fitbit.

RESPIRATIEConcret, purtătorul unei asemenea brățări inteligente, cu greutatea de numai câteva grame, găsește în aplicație informații despre respirație, ritmul cardiac în efort și în repaus sau temperatura corpului, iar în curând se va putea monitoriza și saturația de oxigen din sânge. Schimbările bruște sunt semnalate ca potențiale semne de extenuare, stres sau răceală.

Pentru a asigura o viziune de ansamblu asupra stării de sănătate, există și instrumente suplimentare de monitorizare pentru nutriție, hidratare, monitorizarea greutății și a ciclului menstrual, toate disponibile în cadrul aplicației Fitbit.

nivelul de stres are un indice dedicat

Utilizatorii primesc o analiză detaliată a metricilor de monitorizare a nivelului de stres, ceea ce îi ajută să înțeleagă mai bine cum mișcarea fizică influențează sănătatea organismului, sau cum lipsa orelor necesare de somn afectează capacitatea de a face față grijilor. Tot aici întră și analiza răspunsului sistemului nervos, pentru a identifica reacții de tipul “Luptă sau Fugi”, în baza datelor ritmului cardiac.

fitbit stress managementPentru persoanele care suferă de diabet poate fi monitorizată și glicemia în aplicație, care afișează felul în care valoarea glicemiei variază de-a lungul zilei și cum interacționează cu alți parametri. Deocamdată, funcția este disponibilă doar în Statele Unite, dar va fi introdusă curând și în unele țări europene, prin conectarea cu anumite tipuri de glucometru.

ACCESORIU IDEAL PENTRU SPORT

Brățara oferă numeroase oportunități pentru o viață activă, indiferent de locul unde utilizatorii fac sport. Aceștia pot alege dintre cele 20 de setări diferite pentru monitorizarea activității fizice, precum golf, pilates, spinning, tenis sau înot (este rezistentă la apă). Pentru cei care preferă alergatul, mersul cu bicicleta sau drumețiile, există posibilitatea conectării la  GPS-ul telefonului, pentru a înregistra în timp real ritmul și distanța parcursă.

AJUTOR ÎN VIAȚA DE ZI CU ZI

Pe trackerul Luxe se regăsesc și aplicații precum alarmă, cronometru și timer, iar utilizatorii primesc alerte pentru apeluri, mesaje și notificări de pe telefonul mobil, toate acestea putând fi personalizate în funcție de preferințe.

Pretul produselor este: 749,99 lei pentru Fitbit Luxe, iar Fitbit Luxe Special Edition (cu brățară metalică Gorjana, gen bijuterie) este disponibil la prețul de 999,99 lei. La achiziția trackerului primești și 6 luni de acces gratuit la serviciul Fitbit Premium.

Citește și:

Ceasul care face EKG, disponibil și în România

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe