Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Studiu: dispozitivele medicale portabile inteligente, tot mai căutate

de Florentina Ionescu - ian. 28 2022
Studiu: dispozitivele medicale portabile inteligente, tot mai căutate

Un raport recent arată că au crescut vânzările de dispozitive medicale portabile inteligente, utilizate inclusiv pentru monitorizarea simptomelor de COVID-19.

Piața dispozitivelor medicale portabile inteligente, care era deja mare la nivel global, se extinde rapid, arată un raport recent al Deloitte.

dispozitiv inteligent portabil ceas inteligent
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
 

Sursa citată menționează că urmează ca 320 de milioane de dispozitive medicale și de monitorizare a sănătății să fie vândute la nivel mondial în 2022. Acest număr ar putea ajunge la 440 de milioane de unități până în 2024, potrivit raportului Deloitte TMT Predictions 2022.

Ceasurile inteligente se bucură de o creștere rapidă a gradului de adopție. Consumatorii le folosesc nu numai pentru monitorizarea pașilor zilnici (59%), a antrenamentelor sau performanțelor sportive (42%) și a sănătății inimii (37%), ci și pentru identificarea posibilelor simptome de COVID-19 (11%).

În cazul COVID-19, simptomele pot fi identificate cu ajutorul unor funcționalități precum alertele în cazul saturației scăzute de oxigen - un simptom care poate pune viața în pericol și care este greu de detectat fără un dispozitiv specializat, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Raportul Deloitte TMT Predictions 2022 oferă anual o perspectivă asupra tendințelor în tehnologie, media și telecomunicații care pot transforma ecosistemele de business și consumatorii din întreaga lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe