Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Robot autonom de sterilizare, donat către SUUB

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu marţi, 14 iulie 2020, ora 12:47

BCR a donat Spitalului Universitar din București primul robot autonom de sterilizare realizat în România.

La începutul pandemiei, Paul Popescu și colegii săi de la Modulab aveau un lucru un proiect de robotică pentru industria auto, dar, date fiind condițiile, au decis că munca lor ar putea fi mult mai de folos în lupta anti COVID-19, pentru a ajuta cadrele medicale să dezinfecteze rapid și fără efort spațiile spitalicești.

Cu ajutorul BCR, care le-a susținut proiectul inovator cu o donație de 23.000 de euro (bani care au acoperit componentele necesare realizării prototipuui), Modulab a conceput și produs primul exemplar al robotului autonom MUV Smart, care a fost donat Spitalului Universitar de Urgență București.

Catalin Cirstoiu si Paul Popescu
dr. Cătălin Cîrstoiu - manager SUUB (stânga) și Paul Popescu (Modulab)

Robotul, botezat Victor, în onoarea lui Victor Babeș, a fost prezentat presei în prezența coordonatorului proiectului, a managerului SUUB, dr. Cătălin Cîrstoiu, a reprezentantului BCR și a unui reprezentant al Ministerului Economiei.

Cum funcționează MUV Smart

MUV Smart/ Steriliser este o platformă mobilă inteligentă de sterilizare fără contact, prin intermediul unei surse de radiație UVC, care este eficientă împotriva tuturor tipurilor de agenți patogeni, inclusiv a tuturor tipurilor de coronavirus cunoscute. Robotul este capabil să navigheze spații complexe evitând coliziunile, să detecteze prezența oamenilor pentru a-și dezactiva lămpile și poate fi supravegheat și controlat și de la distanță, prin intermediul unei aplicații Android.

În urma datelor colectate de funcționarea experimentală de la SUUB, echipa Modulab va perfecționa robotul, acesta urmând să intre curând în producție de serie.

La acest moment, MUV Smart Steriliser are o autonomie de 5-6 ore și poate dezinfecta perfect o încăpere de 25-30 mp în mai puțin de 10 minute.

Etichete: Spitalul Universitar de Urgență București sterilizare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.