Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Proiectul MEDIC-NEST, un teren fertil pentru clusterele din medicina de precizie

de Florentina Ionescu - feb. 2 2022
Proiectul MEDIC-NEST, un teren fertil pentru clusterele din medicina de precizie

La 1 februarie a început MEDIC-NEST, un proiect menit să întărească excelența managementului clusterelor din domeniul medicinei de precizie.

Clusterul coordonator al acestui proiect, Imago-Mol, provine din România, iar reprezentanții săi au făcut un anunț ieri, oferind mai multe detalii: 

„1 februarie 2022 este o zi importantă pentru clusterul nostru, deoarece ne lansăm într-o nouă aventură după mai bine de un an de pregătire împreună cu partenerii noștri Hellenic BioCluster, Biotecyl, Flanders.Health Tech. Astăzi (n.red. – 1 februarie) începe proiectul MEDIC-NEST (Precision Medicine Clusters Integrating Digital Technologies for New Ecosystems in Healthcare), finanțat de COSME și coordonat de Imago-Mol”, se arată pe o rețea socială.

medic-nest-romania
Sursa foto

Acest proiect își propune să consolideze excelența în managementul clusterelor și să faciliteze parteneriatul strategic și schimbul între clustere și ecosisteme specializate din întreaga Europă, în domeniul medicinei de precizie

Ce impact a avut pandemia de COVID-19 asupra start-up-urilor românești din tehnologie 

Proiectul MEDIC-NEST va folosi o abordare intersectorială a tehnologiilor digitale, prin implementarea unei noi scheme „ClusterXchange”, arată reprezentanții clusterului românesc.

„În fața noastră sunt 2 ani dedicați schimburilor de experienta între clustere, trainingurilor și workshop-urilor, care vor duce la crearea unui Meta Cluster în Medicina de Precizie ce va dezvolta Strategia Europeană în domeniul Medicinei de Precizie și un Plan de Acțiune Comun în Oncologia de Precizie 2022 – 2027”, au mai spus reprezentanții Imago-Mol.

Proiectul MEDIC-NEST va avea întâlnirea ce marchează debutul său în perioada 24-25 februarie 2022, la Iași.

Proiectul este implementat de un consorțiu format din 4 clustere, iar clusterul care se va ocupa de coordonare este Imago-Mol (România). 

Alături departenerii săi din Belgia, Grecia și Spania, acesta va stabili un meta-cluster în medicina de precizie, care va dezvolta ulterior o Strategie Europeană în Medicina de Precizie și un Plan Comun de Acțiune în domeniul Oncologiei de Precizie, se arată pe site-ul echalliance.com.

În esență, MEDIC-NEST va ținti mai multe ecosisteme din Europa, în special tehnologia medicală, biotehnologii, farma, diagnostice, furnizori de servicii de imagistică, autorități regionale și sectoriale, agenții regionale de dezvoltare, institute de cercetare, organizații de sprijin, „incubatoare” de start-up-uri, „acceleratoare”, centre de inovație și va implementa o abordare multidisciplinară, accentul fiind pus pe tehnologiile din domeniul sănătății digitale, prin implementarea unui nou program pilot, intitulat ClusterXchange.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe