Un grup de experți lucrează voluntar cu echipa națională de securitate cibernetică pentru a ajuta instituțiile medicale să își protejeze datele și infrastructura IT.
Peste 150 de profesioniști din cybersecurity s-au oferit voluntari și vor lucra împreună cu echipa Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) pentru a ajuta spitalele să își protejeze datele și infrastructura IT.
„În această perioadă dificilă, în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia de COVID-19, CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei”, informează Cert.ro.
Inițiativa se numește Cyber Volunteers-19, este inspirată de un program lansat inițial în Marea Britanie și vine în contextul epidemiei de COVID-19 și a atacurilor cibernetice ce au avut loc în ultima vreme asupra unor instituții medicale.
„Cyber Voluntari pentru sistemul de sănătate CV19 – RO este un grup constituit pe bază de voluntariat, pentru a oferi asistență cibernetică sistemului medical românesc. Inițiativa a fost lansată ca răspuns la atacurile cibernetice declanșate împotriva unităților medicale din întreaga lume în perioada crizei generate de pandemia COVID19” se arată pe pagina cv19.ro.
Situația generată de COVID – 19 se schimbă rapid, în fiecare zi. De aceea, potrivit sursei citate, scopul propus este de a ajuta organizațiile medicale să se concentreze pe îngrijirea pacienților, cu acces cât mai bine securizat la resurse.
Acestea pot include:
Până acum, în proiect s-au înscris 180 de voluntari. Furnizorii de servicii medicale, care au nevoie de asistență, pot scrie la adresa alerte.spitale@cert.ro sau pot utiliza formularul de contact de pe site-ul Cert.ro.
Sursă imagine: Pixabay
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe