Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Program de voluntariat pentru a ajuta spitalele să se apere de atacuri cibernetice

de Dorina Novac - iun. 1 2020
Program de voluntariat pentru a ajuta spitalele să se apere de atacuri cibernetice

Un grup de experți lucrează voluntar cu echipa națională de securitate cibernetică pentru a ajuta instituțiile medicale să își protejeze datele și infrastructura IT.

Peste 150 de profesioniști din cybersecurity s-au oferit voluntari și vor lucra împreună cu echipa Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) pentru a ajuta spitalele să își protejeze datele și infrastructura IT.

securitate spitale

„În această perioadă dificilă, în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia de COVID-19, CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei”, informează Cert.ro.

Inițiativa se numește Cyber Volunteers-19, este inspirată de un program lansat inițial în Marea Britanie și vine în contextul epidemiei de COVID-19 și a atacurilor cibernetice ce au avut loc în ultima vreme asupra unor instituții medicale.

„Cyber Voluntari pentru sistemul de sănătate CV19 – RO este un grup constituit pe bază de voluntariat, pentru a oferi asistență cibernetică sistemului medical românesc. Inițiativa a fost lansată ca răspuns la atacurile cibernetice declanșate împotriva unităților medicale din întreaga lume în perioada crizei generate de  pandemia COVID19” se arată pe pagina cv19.ro.

covid securitate

Situația generată de  COVID – 19 se schimbă rapid, în fiecare zi. De aceea, potrivit sursei citate, scopul propus este de a ajuta organizațiile medicale să se concentreze pe îngrijirea pacienților, cu acces cât mai bine securizat la resurse.

Acestea pot include:

  • Voluntari profesioniști în domeniul securității cibernetice;
  • Servicii cloud;
  • Soluții de securitate;
  • Resurse de activare a securității cibernetice (documente șablon, scripturi, instrumente etc.).

Până acum, în proiect s-au înscris 180 de voluntari. Furnizorii de servicii medicale, care au nevoie de asistență, pot scrie la adresa alerte.spitale@cert.ro sau pot utiliza formularul de contact de pe site-ul Cert.ro.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe