Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Premiu pus la bătaie pentru proiecte de sănătate la un hackathon digital

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 24 noiembrie 2020, ora 13:31

Suma de 5.000 de euro reprezintă premiul oferit pentru cel mai bun proiect de sănătate la primul hackathon digital organizat de compania farmaceutică Alfasigma.

Compania italiană menționată, unul dintre principalii jucători de pe piața farmaceutică internațională, anunță că dă startul primului său hackathon complet digital.

Acesta se numește Alfathon și este dedicat inovației și cercetării farmaceutice menite să îmbunătățească starea de sănătate a pacienților, se arată într-un comunicat remis redacției.

ALFASIGMA-ALFATHON

Detalii despre înscriere

Pentru intrarea în concurs participanții vor trebui să prezinte o idee inovatoare, un proiect de fezabilitate și un plan de dezvoltare pentru unul din domeniile anunțate.

Înscrierile se fac gratuit, pe platforma www.alfathon.com, până luni, 30 noiembrie 2020. Participarea poate fi individuală, vârsta minimă fiind de 18 ani, sau în echipe formate din maximum cinci membri.

Premiul cel mare, de 5.000 de euro, va fi alocat proiectului câștigător în martie 2021, finaliștii fiind selectați după analiza soluțiilor tehnologice depuse și evaluarea lor în vederea dezvoltării viitoare.

Domeniile pe care se axează competiția

Alfaton este un hackathon digital organizat de Alfasigma cu sprijinul unora dintre cele mai prestigioase centre academice din Italia, respectiv Universitatea din Modena și Reggio Emilia și Universitatea din Bologna.

Competiția se axează pe trei domenii:

  1. dezvoltarea unei forme farmaceutice inovatoare privind modul de eliberare a ingredientelor active,
  2. crearea unei platforme software/hardware pentru mai buna gestionare a pacienților cu encefalopatie hepatică și
  3. realizarea unei soluții tehnologice care să revoluționeze creșterea accesibilității pacienților cu o stare de sănătate precară la sfatul competent al farmacistului.

Administrarea medicamentelor

Primul domeniu, potrivit sursei citate, presupune realizarea unei platforme de formulare „orală” pentru administrarea medicamentelor din clasa „moleculelor mari”, cu accent special pe proteine sau peptide sau pe fragmentele active de origine proteică.

A doilea domeniu vizează proiectarea unui instrument simplu, eficient și intuitiv în utilizare – un dispozitiv, o aplicație sau orice altceva în acest sens - care să permită un control mai bun al evoluției bolii și o îmbunătățire a calității vieții pacienților cu encefalopatie hepatică.

Al treilea domeniu are în centru rolul important jucat de farmaciști în consilierea pacienților lor. Participanții sunt invitați să propună proiecte fezabile pentru identificarea celor mai bune soluții tehnologice – aplicații, platforme, soluții software, rețele ad-hoc – gândite să faciliteze farmaciștilor o mai bună consiliere a pacienților vulnerabili.

Un juriu specializat va alege trei finaliști

În urma înregistrării, participanții vor fi invitați la câte un atelier cu experți dedicat fiecărui domeniu ales. Proiectele finale vor fi depuse pe parcursul lunii decembrie la comisia Hack, un juriu specializat urmând a alege cei trei finaliști care vor fi anunțați ulterior in vederea susținerii publice a lucrărilor lor.

Toate proiectele ajunse în finală vor fi implementate cu sprijinul companiei italiene. Pentru atingerea obiectivelor și dezvoltarea soluțiilor propuse, participanții vor primi pe parcursul concursului indicații și sfaturi utile din partea companiei.

Etichete: hackathon digital digitalizare sanatate digitala mediul digital

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.