Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Platformă virtuală pentru pacienții oncologici din Italia

de Florentina Ionescu - mar. 18 2021
Platformă virtuală pentru pacienții oncologici din Italia

Compania PatchAi și Roche Italia au lansat o platformă virtuală pentru pacienții oncologici. Soluția aceasta folosește inteligența artificială și machine learning pentru a îmbunătăți aderența pacienților.

Startupul italian PatchAi și-a unit recent forțele cu compania farmaceutică Roche pentru a lansa o soluție digitală pentru pacienții afectați de boli oncologice, scrie www.mobihealthnews.com

patchai-smartphone

PatchAi pentru Smart Health Companion (SHC) include un asistent virtual care interacționează cu pacienții prin conversații empatice, folosind inteligența artificială (AI) și procesul de machine learning. Ca urmare a unei platforme pilot lansate în iulie 2020, acum această platformă este disponibilă publicului și actorilor din domeniul privat din sectorul de sănătate, precizează sursa citată.

Smart Health Companion oferă companiei Roche programe suport pentru pacienții cu boli hemato-oncologice în Italia. Totodată, soluția are scopul de a îmbunătăți autoîngrijirea în privința anumitor condiții medicale cu unele caracteristici, cum ar fi notarea și share-uirea jurnalelor zilnice, managementul aderenței la tratament și generaera unei evidențe în lumea reală prin intermediul unor trăsături conversaționale.

Datele sunt apoi colectate și analizate pentru a îmbunătăți experiența pacienților, fluxul de lucru al clinicienilor și oferirea serviciilor de îngrijire.

Companiile PatchAI și Roche speră să aducă transformarea digitală în sistemul de sănătate din Italia, pavând calea în ceea ce privește facilitarea sustenabilității sistemului de sănătate și optimizarea oferirii de servicii de îngrijire prin asigurarea implicării pacientului.

În perioada pandemiei de COVID-19, potrivit rapoartelor oferite de Italian Association of Medical Oncology, a existat o scădere cu 30% în primele vizite la cabinetul medicului pentru diagnostic și o scădere cu 36% în ceea ce privește vizitele fizice la cabinet. Odată cu adoptarea acestei soluții digitale de la SHC, profesioniștii din domeniul sănătății își vor putea asista pacienții în timp real prin intermediul consultațiilor video și vor putea colecta informații despre starea de sănătate a acestora.


Notă autor:

Sursa foto: patchai.io/en

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe