Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Platformă care monitorizează câți salariați din Sănătate sunt infectați cu coronavirus

de Florentina Ionescu - apr. 15 2020
Platformă care monitorizează câți salariați din Sănătate sunt infectați cu coronavirus

Federația „Solidaritatea Sanitară” a anunțat că a fost lansată o platformă de monitorizare a infectării cu SARS-CoV-2 a salariaților din sistemul de sănătate. Aceasta a fost creată în Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” (CCDSS).

platforma

Site-ul prezintă numărul total de salariați infectați, mergând până la nivel de unitate, și metodologia de culegere a acestor informații. Potrivit unui comunicat de presă, acest instrument facilitează atât perspectivele de ansamblul, cât și privirile de detaliu asupra situației acestei categorii de salariați aflată în lupta împotriva COVID-19.

Datele culese până la sfârșitul zilei de 14 aprilie 2020 arată că erau confirmați ca fiind infectați 1.368 de salariați din sănătate, ei reprezentând 19,89% din totalul cetățenilor confirmați pozitivi SARS-CoV-2.

Comparatie cazuri

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România precizează într-un comunicat de presă că site-ul covid.solidaritatea-sanitara.ro este în continuă dezvoltare, iar în perioada următoare vor fi disponibile pentru public și estimările rezultate în urma prelucrării datelor de către resursele de inteligență artificială utilizate în CCDSS.


Notă autor:

Foto: captură https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe