Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Platforma ATLAS a atras o investiție de 500.000 de euro

de Florentina Ionescu - mar. 30 2022
Platforma ATLAS a atras o investiție de 500.000 de euro

Recent, platforma de telemedicină ATLAS a atras o investiție de 500.000 de euro și, astfel, țintește extinderea regională.

ATLAS, un start-up românesc de telemedicină, a atras o investiție de 500.000 euro de la eMAG Ventures, programul de investiții pentru companii de tehnologie, cu scopul de a continua dezvoltarea platformei la nivel local și regional și de a facilita accesul la servicii medicale pentru cât mai mulți oameni cu ajutorul tehnologiei, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Bogdan Lefter si Mihai Bran ATLAS.app
Bogdan Lefter și Mihai Bran

Fondată în 2016 de Mihai Bran, medic psihiatru, și de Bogdan Lefter, platform architect, platforma ATLAS.app numără astăzi 400.000 de utilizatori care pot beneficia de consultații online în psihoterapie, medicină, nutriție, parenting, coaching sau wellbeing financiar.

În urma tranzacției, cei doi fondatori păstrează 87,5% din acțiuni și se vor ocupa în continuare de dezvoltarea business-ului.

Extindere treptată

Dacă la început platforma oferea în special servicii de consiliere psihologică și de psihoterapie, oferta s-a extins treptat și către noi arii de expertiză, datorită cererii tot mai mari, inclusiv din partea companiilor.

Anul trecut, numărul utilizatorilor platformei a crescut cu aproximativ 70% față de 2020, în timp ce numărul utilizatorilor din afara granițelor țării a înregistrat o creștere de 30%. Cea mai mare creștere, de 80%, au înregistrat-o serviciile de nutriție, urmate de cele de parenting (70%) și cele de psihoterapie (50%).

Tendință spre digitalizare

ATLAS își propune să digitalizeze mare parte din serviciile medicale private care se ridică la aproximativ 15 miliarde de lei și se află pe un trend crescător, potrivit estimărilor.

„Am reușit să ne dezvoltăm organic, solid și sănătos prin investiții proprii și cu multă perseverență, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, iar rezultatele de până acum se datorează echipei noastre, formată din colegi competenți și dedicați, care vor și pot să ducă experiența serviciilor de sănătate la următorul nivel prin digitalizare. Investiția atrasă de la eMAG Ventures este o confirmare a rezultatelor pe care le-am obținut până în prezent și ne dă încredere că vom reuși să contribuim la dezvoltarea acestui segment de piață. Suntem pregătiți pentru nivelul următor și, prin parteneriatul cu eMAG, vom continua dezvoltarea în România și ne vom extinde prezența și la nivel regional”, au declarat fondatorii ATLAS, Mihai Bran și Bogdan Lefter.

Medic psihiatru: prevalența tulburărilor mintale, în creștere în România 

În contextul în care nevoia de servicii medicale este în creștere, tehnologia face și mai accesibil accesul la recomandări și soluții din partea unor specialiști de top unui număr cât mai mare de oameni, este de părere Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures:

„Ne-am propus de la început să investim alături de antreprenori care folosesc tehnologia pentru a dezvolta soluții inovatoare în beneficiul direct al oamenilor, iar ecosistemul creat de Mihai și Bogdan oferă servicii de care avem nevoie cu toții”. 

Dr. Mihai Bran: Ecranul, o plasă de siguranţă între pacient și terapeut 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe