Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Pacienții pot primi sfaturi de nutriție prin videoconferință, în contextul COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 2 aprilie 2020, ora 17:55

În contextul epidemiologic actual, pentru a evita riscul de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2, o clinică lansează un serviciu de consultanță nutrițională online prin videoconferință.

consultatii medicale online videoconferinta nutritie

Acest tip de serviciu le oferă pacienților posibilitatea de a beneficia, de acasă, online de sfaturi avizate pentru o alimentație echilibrată în această perioadă, oferite de specialiștii din cadrul unei clinici din Capitală.

Citește și: Platformă gratuită de consultații online, pentru pacienții spitalelor din București

În ce constă actul medical în mediul online

În cadrul ședințelor prin videoconferință, medicii nutriționiști analizează jurnalul nutrițional al pacientului, îl învață cum să pregătească o masă echilibrată, îi oferă idei de retețe pentru meniul săptămânal. Un specialist alcătuiește împreună cu pacientul lista de cumpărături, astfel încât acesta să aibă la îndemână alimentele necesare pentru un meniu sănătos.

În medie, ședințele video durează 20 de minute, dar există și excepții în care pot să dureze mai mult timp.

Citește și: O nouă platformă online, lansată pentru a combate efectele COVID-19

Actul medical la distanță prin videoconferință presupune o discuție cu medicul specialist pentru a realiza anamneza, întrebări și nelămuri pe care pacientul le poate adresa medicului specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și recomandări din partea specialistului.

„În lipsa unor reglementări privind actele medicale la distanță, serviciul online nu a fost disponibil până acum. În acest sens, pentru a putea veni în întâmpinarea nevoilor pacienților cu cazuri mai dificile, solicităm sprijinul autorităților prin crearea unui cadru legislativ pentru un sistem național de consultanță medicală online”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

Citește și: COVID-19: O platformă online vine în ajutorul spitalelor și medicilor de familie din România

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: medic nutritionist nutritie Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice consultatii videoconferinta consiliere act medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.