Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

OMS lansează un compendiu despre tehnologiile inovatoare din Sănătate

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 1 septembrie 2021, ora 10:24

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un compendiu nou dedicat tehnologiilor inovatoare din domeniul Sănătății pentru COVID-19 și pentru alte boli cu prioritate.

În comunicatul emis de OMS, experții subliniază că tehnologiile inovatoare reprezintă cheia pentru salvarea de vieți omenești.

„Pandemia de COVID-19 a subliniat nevoia de tehnologii inovatoare în sănătate care pot ajuta țările să își îmbunătățească rezultatele în sănătate, prin oferirea de scurtături la soluțiile existente, în ciuda lipsei de infrastructură și de resurse”, se arată în anunțul făcut de OMS.

Cu toate acestea, multe dintre noile tehnologii care au ajuns pe piața au costuri ridicate sau nu sunt corespunzătoare pentru țările cu venituri mici și mijlocii.

compendiu oms tehnologii

Pentru a se asigura că toate țările beneficiază de inovație în Sănătate, OMS a compilat un compendiu alcătuit din 24 de noi tehnologii care pot fi folosite în țările cu puține resurse.

„Tehnologiile inovatoare accelerează accesul la îngrijirile din sănătate în orice colț de pe lume, dar trebuie să ne asigurăm că acestea sunt disponibile în toate facilitățile de sănătate, că au prețuri corecte și că asigură o bună calitate a serviciilor. OMS va continua să lucreze cu guvernele, cu fondatorii și cu producătorii pentru a promova stocurile sustenabile ale acestor instrumente în timpul pandemiei de COVID-19 și după această urgență”, a declarat dr Mariângela Simão, Assistant Director General pentru Accesul la Produse din Sănătate, din cadrul OMS.

Obiectivul principal al acestui compendiu a fost de a selecta și de a evalua tehnologiile care pot avea un impact imediat și un impact în viitor asupra răspunsului la COVID-19 și modului de pregătire în fața unei amenințări precum COVID-19, având potențialul de a îmbunătăți rezultatele în Sănătate și calitatea vieții. 15 dintre aceste tehnologii sunt deja disponibile la nivel comercial în unele țări, pe când restul sunt încă în stadiul de prototip. Compendiul poate fi descărcat sau consultat, accesând acest link.

Compendiul include soluții simple, începând de la un aditiv colorat, care permite identificarea cu ochiul liber a suprafețelor și obiectelor care nu au fost sterilizate, până la soluții complexe, dar ușor de folosit, cum ar fi un sistem de monitorizare a respirației portabil și ventilatoare mecanice cu o baterie extinsă, care pot fi folosite atunci când nu există electricitate. Lista include și alte tehnologii, care sunt deja în uz și care și-au dovedit eficiența prin anumite programe pilot.

Etichete: OMS Organizatia Mondiala a Sanatatii tehnologie medicala Tehnologie inovatie sanatate inovatie medicala inovatie tehnologica inovatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.