Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Noutățile din domeniul tehnologiilor medicale, prezentate la târgul Arab Health 2022

de Florentina Ionescu - feb. 3 2022
Noutățile din domeniul tehnologiilor medicale, prezentate la târgul Arab Health 2022

Evenimentul Arab Health 2022 are loc, în format online, până la 28 februarie. În format fizic, a avut loc în luna ianuarie.

Persoanele interesate se pot înscrie online la acest eveniment virtual, unde sunt prezentate noutăți în domeniul tehnologiilor medicale și nu numai. 

heart health in a box senzor inima

Arab Health 2022 pune în prim plan pentru profesioniștii din Sănătate o platformă online care le va da acces la resurse online și la discuții cu alți profesioniști. Puteți vedea produsele expuse, lista de expozanți, puteți avea acces gratuit la anumite produse în mediul virtual, la anumite demonstrații și webinaii.

Conferințe de educație medicală continuă

Din 31 ianuarie și până la 10 februarie 2022, profesioniștii din domeniul sănătății și îngrijirilor medicale vor avea oportunitatea să ia parte la sesiuni online, la discuții cu speakeri din alte țări și să dobândească credite EMC. Acest program este unic, arată organizatorii pe site-ul dedicat evenimentului.

Iată câteva noutăți de anul acesta, de la expozanții care au participat la ediția offline a Arab Health 2022:

Un test PCR inovator adaptat la COVID-19 – O companie din Irlanda, HiberGene Diagnostics, a anunțat că a dezvoltat cu succes un test PCR inovator pentru COVID-19. Testul este capabil să utilizeze direct proba de la pacient și are potențialul de a reduce timpul de așteptare în ceea ce privește rezultatul.

Instrumente chirurgicale de ultimă generație – compania August Reuchlen GmbH din Tuttlingen produce instrumente chirurgicale din materiale precum titan, oțel inoxidabil și plastic medical (de exemplu, PEEK, adică polieteretercetonă). Detalii aici.

Dispozitivul numit SAFIRA și o demonstrație live privind utilizarea lui, la Arab Health 2022.

Este vorba despre un dispozitiv inovator folosit în anestezie. SAFIRA a fost dezvoltat de compania Medovate în colaborare cu clinicienii din cadrul National Health Service (NHS) din Marea Britanie. Acest dispozitiv le oferă anesteziștilor un control deplin asupra injectării substanțelor, are un mecanism de siguranță încorporat, care limitează automat presiunea injecției și reduce astfel riscul de a leza nervii pacienților.

Tratament țintit pentru cancer, folosind terapia cu protoni – Experții de la Johns Hopkins Proton Therapy Center au prezentat un tratament specializat, iar vizitatorii au putut face în ianuarie un tur virtual al acestui centru. Johns Hopkins Proton Therapy Center le oferă pacienților adulți și pacienților copii accesul la un tratament foarte țintit pentru cancer, care protejează organele și țesuturile sănătoase din vecinătatea tumorii, reducânt astfel efectele secundare și riscul de recurență.

„Sănătatea inimii într-o cutie” – Compania de tehnologie medicală UPOlife a lansat un concept unic în cadrul Arab Health 2022, intitulat „Heart Health in a Box”. Este prima soluție de acest gen din lume care oferă evaluarea sănătății inimii acasă, combinând screeningul medical cu partea de wellness. Plasturele UPOlife Wearable Biosensor este un dispozitiv care face screeningul în privința sănătății inimii, stocând datele pe o perioadă de până la 7 zile. El analizează orice evenimente legate de rimul cardiac și o posibilă ocurență a aritmiilor.

Un nou robot autonom care sterilizează aerul din saloane. La Arab Health 2022 a fost prezentat un concept nou pentru dezinfectarea aerului, intitulat Autonomous Disinfection Technologies (AUDITE). Robotul se numește AUDITE UV-C Hybrid Robot și poate să dezinfecteze aerul. Are un sistem independent pentru filtrarea aerului și pentru inactivarea germenilor. El se poate mișca prin încăperi și poate dezinfecta aerului din preajma oamenilor, fără a le pune sănătatea în pericol.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe