Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea compoziţiei aerului expirat

de Dr. Diana Andronache - iun. 17 2022
Monitorizarea compoziţiei aerului expirat

Recent au fost dezvoltaţi senzori de dioxid de azot flexibili, poroși și foarte sensibili, care pot fi aplicaţi pe piele sau pe îmbrăcăminte și care ar putea avea multiple aplicaţii.

4

Senzorii monitorizează nivelul de dioxid de azot – fie din respiraţie, dacă sunt atașaţi sub nas, fie din transpiraţie, dacă sunt atașaţi în altă parte a corpului. Atașarea directă pe tegumente permite monitorizarea continuă și pe termen lung a acestui gaz, ocolind necesitatea prelevării de sânge. Cercetătorii au creat noii senzori utilizând o metodă cunoscută sub numele de scriere directă cu laser, această metodă facilitând configurarea lor și scăzând costurile. Senzorii ar putea avea aplicabilitate medicală, de mediu și militară.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220519161957.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe