Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Microscop de ultimă generație, achiziționat de Spitalul Bagdasar-Arseni

de Florentina Ionescu - iul. 1 2021
Microscop de ultimă generație, achiziționat de Spitalul Bagdasar-Arseni

Primind recent finanțare de la Ministerul Sănătății, printr-o Hotărâre de Guvern, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni a achiziționat un instrument medical de ultimă generație.

De acest instrument vor beneficia pacienții cu afecțiuni care necesită abordare neurochirurgicală. Este vorba de un microscop recent achiziționat, model Kinevo 900, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. Acesta este cel mai nou model și cel mai performant microscop operator care există la momentul actual. 

creier

„Acest dispozitiv medical este absolut necesar în vederea realizării în condiții de siguranță pentru pacient a intervențiilor neurochirurgicale complexe specifice patologiei neurochirurgicale deosebit de dificile pe care o tratăm în cadrul Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului «Bagdasar-Arseni», cum ar fi tumorile cerebrale și spinale, anevrismele cerebrale, malformațiile vascular cerebrale, etc.”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Astfel, în cazul intervențiilor neurochirurgicale de clipare a anevrismelor cerebrale, respectiv de extirpare a malformațiilor vasculare cerebrale, operații cu un grad de complexitate extrem de ridicat, microscopul are un sistem avansat de imagistică în fluorescență.

Acesta permite intraoperator o analiză vizuală a dinamicii fluxului sanguin vascular și determinarea permeabilității vaselor de sânge, oferind neurochirurgului posibilitatea de a urmări în timp real fluxul sangvin cerebral, se arată în același comunicat.

Totodată, performanțele remarcabile ale acestui microscop se regăsesc și în cazul intervențiilor neurochirurgicale de rezecție a tumorilor cerebrale. Microscopul poate să fie integrat complet cu sistemul de neuronavigație care practic ghidează neurochirurgul permanent în timpul intervenției prin focusarea imaginii asupra zonei de proiecție a tumorii cerebrale, contribuind la obținerea unei rezecții complete a tumorii, fără a leza țesutul cerebral din vecinătate, potrivit sursei citate.

„Mai mult, modulul pentru rezecție ghidată fluorescent a tumorilor, complet integrat în stativ, delimitează foarte clar tumorile cerebrale, informațiile fiind prezentate direct în ocular”.

Un training eficient pentru rezidenții neurochirurgi

Potrivit specialiștilor de la Bagdasar-Arseni, acest nou model de microscop oferă nu doar mai multă siguranță pacientului și încredere neurochirurgului, ci și posibilitatea unui training eficient pentru rezidenții neurochirurgi, întrucât sistemul este configurat cu camera video integrată stereo 4K 3D, care permite vizualizarea pe monitor de 24 de inci GD 3D integrat în stand. Astfel, intervențiile neurochirurgicale pot fi urmărite în timp real de către rezidenți și studenți în cadrul procesului de instruire clinică a lor.


Notă autor:

Foto: Pete Linforth de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe