Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Medicii vor putea consulta pacienții prin intermediul Zoom

de Florentina Ionescu - aug. 18 2021
Medicii vor putea consulta pacienții prin intermediul Zoom

Versiunea de browser pentru mobil a Zoom le va permite pacienților să dea click pe un simplu link trimis de furnizorul lor de servicii medicale – medicul, spre exemplu – pentru a avea acces la o programare de telemedicină. Astfel, nu va mai fi nevoie ca pacienții să descarce o aplicație.

Potrivit www.mobihealthnews.com, Zoom a lansat o versiune beta a unui browser de mobil pentru iOS, pentru telemedicină, permițându-le pacienților să aibă acces la programări fără a downloada o aplicație. 

zoom sedinta medici pacienti

Setarea aceasta simplificată le permite furnizorilor de servicii medicale să le trimită pacienților un link prin intermediul unui mesaj de tip text sau prin intermediul e-mailului.

Deși experiența furnizorilor de servicii medicale va fi aceeași, permițând celui care găzduiește întâlnirea online să controleze anumite aspecte și imaginile de background virtuale, pacienții vor trebui doar să dea click pentru a intra în ședința respectivă.

Pentru unii dintre pacienți, downloadarea unei aplicații era un impediment, mai ales în cazul persoanelor vârstnice sau celor care nu vor să își consume memoria telefonului mobil printr-o astfel de descărcare, a declarat Heidi West, directorul departamentului healthcare din cadrul companiei Zoom.

„Am trebuit să le oferim sprijin clienților noștri, pentru a îndepărta orice obstacole care fac din participarea (la întâlnirile pe Zoom – n.red.) o provocare”, a mai spus Heidi West.


Notă autor:

Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/2310730/free-photo-image-zoom-phone-mockup-hand

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe