Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Hackathon menit să atragă studenții cu idei inovatoare din toată România

de Florentina Ionescu - feb. 22 2021
Hackathon menit să atragă studenții cu idei inovatoare din toată România

Am stat de vorbă săptămânile trecute cu dr. Ion-Gheorghe Petrovai, cofondator FreshBlood HealthTech și director EIT Health RIS HUB pentru România.

El este, în același timp, cadru didactic asociat la Departamentul de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și are peste 15 ani de experiență în industria de sănătate. 

Dr_Ion_Gheorghe_Petrovai
Dr. Ion-Gheorghe Petrovai

În cadrul unui amplu interviu, mi-a mărturisit că împreună cu profesorul Răzvan Cherecheș plănuiește în luna martie un hackathon pe tema sănătății mintale.

„Eu mă ocup și de Centrul de Inovație în Sănătate din cadrul Departamentului de Sănătate Publică de la Universitatea Babeș-Bolyai, condus de profesorul Răzvan Cherecheș. Dânsul este o persoană destul de cunoscută în zona de sănătate publică și este un promotor al invoației ca și instrument de rezolvare a problemelor de sănătate publică. Unul dintre planurile noastre este ca, în fiecare trimestru, să facem un hackathon pe diferite teme”, a declarat dr. Ion-Gheorghe Petrovai pentru Viața Medicală.

idei hackathon
Sursa foto: www.rawpixel.com

Acesta a mărturisit că un astfel de hackathon a avut loc și în luna noiembrie  2020, dar anul acesta planul este ca, trimestrial, să aibă loc un hackathon pe o temă diferită.

„Primul va fi în 26-27 martie. Tema va fi sănătatea mintală (e-Mental Health Hackathon - n.r.) și în cadrul acestui hackathon ne dorim să dezvoltăm o mentalitate și o gândire inovatoare la studenții din toată țara. Îl vom face online, vom atrage mentori cu experiență pentru zona asta, pentru fiecare temă”, a detaliat dr. Ion-Gheorghe Petrovai. 

Mai multe detalii despre agenda e-Mental Health Hackathon găsiți pe site-ul evenimentului. Cei care vor să afle mai multe despre cum se pot înscrie la acest eveniment găsesc informațiile necesare aici. Hackathonul este, de fapt, o colaborare între FreshBlood și Universitatea Babeș-Bolyai, după cum mi-a explicat dr. Ion-Gheorghe Petrovai: 

„Noi credem că va fi încă un instrument care o să ajute la o gândire inovatoare a generației care vine, pentru că am văzut foarte multă motivație care are nevoie de un context și care are nevoie de încurajare. Ori asta ne dorim noi să facem – și nu doar prin FreshBlood. Aici este vorba de o colaborare între FreshBlood și Universitatea Babeș-Bolyai. Oamenii merită să fie găsiți și să fie expuși, pentru ca ulterior să aibă curaj să pornească la drum”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe