Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Florence, asistenta digitală care vă ajută să renunțați la fumat

de Florentina Ionescu - sept. 14 2021
Florence, asistenta digitală care vă ajută să renunțați la fumat

Organizația Mondială a Sănătății – OMS vine în ajutorul persoanelor care doresc să renunțe la fumat cu un instrument digital: asistenta Florence.

OMS are pe site-ul său oficial un scurt film de prezentare în care apare Florence, asistenta medicală digitală care a fost creată pentru a vă ajuta să renunțați la fumat. 

renuntare la fumat asistenta medicala digitala Florence

După o scurtă conversație prin intermediul unui video call sau prin intermediul mesajelor tip text, Florence vă poate ajuta să vă recăpătați încrederea și să renunțați la fumat, să faceți un plan și vă poate recomanda aplicații sau linii telefonice gratuite la care puteți apela pentru a abandona fumatul.

Totodată, OMS arată că „renunțarea la fumat este mai importantă ca niciodată pentru fumători, pentru că ei au o predispoziție mai mare de a dezvolta forme severe de COVID-19, în comparație cu nefumătorii”.

Dacă vezi apăsa pe butonul „Speak to Florence” (vorbește cu Florence) de pe site-ul OMS, vi se va deschide o fereastră în care sunt explicați pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vorbi cu asistenta medicală digitală. (Vedeți video de prezentare mai jos.)

S-ar putea să vă intereseze:

Fumatul și riscul de COVID-19

Țigările electronice ca strategie de renunțare la fumat


Notă autor:

Foto: captură video OMS

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe