Newsflash
Hi-tech & Gadgets

FDA a aprobat un dispozitiv ce ajută pacienții cu vezică urinară hiperactivă

de Florentina Ionescu - feb. 2 2023
FDA a aprobat un dispozitiv ce ajută pacienții cu vezică urinară hiperactivă

Administrația pentru Alimente și Medicamente – FDA din Statele Unite a aprobat recent un dispozitiv aflat la a patra generație, reîncărcabil, ce are la bază un sistem de neuromodulaţie sacrală.

Compania Axonics a anunțat la 31 ianuarie a.c. că FDA a aprobat dispozitivul său, fiind vorba despre R20.

Micul dispozitiv se află la a patra generație și este un sistem reîncărcabil creat pentru stimularea nervului sacral.

În esență, micul aparat se ocupă de neuromodulaţia sacrală. Sistemul ce are o parte ce poate fi implantată în corp oferă o terapie optimă pentru pacienții care suferă din cauza vezicii urinare hiperactive sau cei care suferă de incontinență fecală, scrie www.massdevice.com

axonics

Aprobarea din partea FDA indică faptul că Axonics R20 este funcțional, că poate avea o durată lungă de viață în corp, de cel puțin 20 de ani. De asemenea, aprobarea reduce frecvența cu care pacientul trebuie să își reîncarce dispozitivul implantabil. Astfel, aparatul poate fi încărcat o dată la fiecare 6-10 luni. Încărcarea lui durează doar o oră.

Potrivit unui comunicat de presă, este un pas vizibil îmbunătățit față de generația a treia a aparatului, care necesita o reîncărcare în fiecare lună, cu durata de o oră.

Neurostimulatorul Axonics R20 folosește aceleași principii de funcționare ca cel de generația a treia. Pacientul are o „telecomandă” cu care îl poate controla.

Reprezentanții companiei Axonics spun că se așteaptă să lanseze dispozitivul de neurostimulare R20 în SUA în luna martie, când va fi disponibil în comerț. 

axonics2

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe