Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

FDA a aprobat primul test pentru COVID-19 care poate fi efectuat în întregime acasă

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 14 ianuarie 2021, ora 13:19

Acesta este primul test pentru depistarea COVID-19 care se eliberează fără prescripție medicală.

Testul, scrie www.medicalbag.com, le permite oamenilor să ia mostre și să primească acasă rezultatele. Acest test a primit autorizația de utilizare de urgență de la Food and Drug Administration din Statele Unite.

test covid smartphone facut in intregime acasa rezultate covid-19
Foto: www.rawpixel.com

 

La începutul lunii decembrie a anului trecut, potrivit sursei citate, FDA a aprobat un test diferit care poate fi efectuat acasă, dar acela necesita trimiterea prin poștă a probelor către un laborator pentru ca persoana să primească rezultatele.

Noul test se numește Ellume COVID-19 Home Test și a fost aprobat la jumătatea lunii decembrie. Acesta detectează fragmente de proteină din virusul SARS-CoV-2 din probele nazofaringiene de la orice persoană cu vârsta de peste 2 ani, potrivit FDA.

Testul folosește un aparat de analiză, care se conectează cu o aplicație de pe smartphone și astfel ajută utilizatorii să facă testul de depistare a COVID-19 și să interpreteze rezultatele. Apoi rezultatele sunt transmise primite pe telefonul inteligent, în interval de doar 20 de minute.

„Acest test, la fel ca oricare alte teste antigenice, este mai puțin sensibil și mai puțin specific decât testele tipice moleculare care se efectuează într-un laborator. Cu toate acestea, faptul că poate fi folosit în totalitate acasă și că persoana primește rezultatele rapid înseamnă că el poate îndeplini un rol important ca răspuns la pandemie”, a declarat dr. Jeffrey Shuren, director la Center for Devices and Radiological Health din cadrul FDA.

În etapa de testare, Ellume COVID-19 Home Test  a identificat corect 96% dintre probele pozitive și 100% dintre probele negative de la persoanele cu simptome. La persoanele fără simptome de COVID-19, testul a identificat corect 91% dintre probele pozitive recoltate și 96% dintre probele negative.

Etichete: testarea pentru SARS-CoV-2 test covid-19 kit de testare FDA aprobare FDA testare acasa covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.