Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: Aplicația DAHNA este folosită de peste 8.000 de persoane

de Florentina Ionescu - iun. 30 2021
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: Aplicația DAHNA este folosită de peste 8.000 de persoane

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu spune că în ultimii 10 ani, dieta nesănătoasă este citată din ce în ce mai mult ca principala cauză de deces prematur, fiind urmată de fumat și de hipertensiunea arterială.

Potrivit statisticilor citate de medicul primar cardiolog, se observă cu ușurință că prima cauză de deces o reprezintă bolile cardiovasculare. Acestea sunt induse în primul rând de o dietă nesănătoasă, urmată de fumat și de hipertensiunea arterială, spune el. 

Dahna

V-ar putea interesa și: Dahna are și modul pentru nevăzători 

O concluzie a medicului de la Spitalul Clinic de Urgență din București (Floreasca) este că decesul prematur poate fi prevenit prin simpla adoptare a unei diete sănătoase, prin abținerea / renunțarea la fumat și prin controlul tensiunii arteriale.

„Dacă mai adăugați la aceasta și menținerea unei greutăți corporale normale - asta presupune combaterea sedentarismului - ajungeți la concluzia că... nu ați avea nevoie de nici un doctor ca să trăiți mult. Puteți să vă păziți singuri”, a explicat medicul pe o cunoscută rețea de socializare.

Una dintre soluțiile pe care le au la dispoziție românii pentru adoptarea unui stil de viață sănătos este aplicația DAHNA, pe care medicul Gabriel Tatu-Chițoiu a lansat-o în urmă cu 18 luni și care este folosită în prezent de peste 8.000 de persoane, spune acesta pe aceeași rețea de socializare.

„Este o aplicație pe care o puteți descărca ACUM pe telefoanele mobile de pe AppStore sau MagazinPlay, indiferent de sistemul de operare al telefonului. Veți găsi acolo meniuri sănătoase care se vor adapta profilului dumneavoastră metabolic + lista ingredientelor de care aveți nevoie până la ultimul gram, repartizate direct pe raioanele de la magazinele de la care vă aprovizionați. Vă alegeți meniul și plecați la aprovizionare cu lista de ingrediente pe telefonul mobil. Veți câștiga mult timp, ani de viață sănătoasă și veți economisi bani!”, a conchis medicul cardiolog.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe