Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Dispozitiv care detectează COVID-19 în aer, dezvoltat de o companie canadiană

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 18 septembrie 2020, ora 11:52

O companie canadiană a anunțat că a dezvoltat un dispozitiv care poate detecta prezența noului coronavirus în aer, declanșând un sistem de alarmă pentru a semnala pericolul.

Potrivit cbc.ca, tehnologia numită BioCloud a fost dezvoltată de compania canadiană Kontrol Energy.

dispozitiv depisteaza covid
Sursă imagine: fr24news.com

 

Sursa citată precizează că primele teste efectuate au dat rezultate pozitive. Astfel, cercetătorii implicați în proiect susțin că dispozitivul a reușit să detecteze noul coronavirus în aer.

Paul Ghezzi, CEO-ul companiei canadiene, a menționat că detectorul ar putea fi instalat în școli și în transportul public până în luna noiembrie.

„Deci, ar merge în avioane, unde aerul este reciclat la fiecare 15 minute, autobuze, metrouri și oriunde se adună mai multe persoane în spații închise, pentru perioade lungi”, a declarat Paul Ghezzi.

Acesta mai spune că dispozitivul este unul „revoluționar” în lupta împotriva COVID-19, în special în sălile de clasă, unde detectarea cât mai rapidă a virusului este importantă, scrie fr24news.com.

Compania a dezvoltat dispozitivul în biroul său din Londra, începând cu luna martie, și l-a supus unor testări independente la Western University.

dispozitiv scoala covid
Sursă imagine: cbc.ca

 

Unul dintre cei implicați în testări a fost doctorul David Heinrichs, profesor de microbiologie și imunologie la Western.

„Nu am nicio îndoială că această tehnologie poate detecta rapid și eficient o gamă de agenți patogeni din aer, inclusiv virusul care provoacă COVID-19. Rezultatele noastre sunt absolut concludente”, a confirmat dr. Heinrichs.

Kontrol Energy susține că ar putea produce până la 20.000 de dispozitive pe lună, la un cost de 12.000 de dolari.

Etichete: COVID-19 BioCloud cercetatori dispozitiv COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.