Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Cofondatorul Spotify confirmă zvonurile despre noul său startup în domeniul tehnologiei medicale

de Florentina Ionescu - feb. 13 2023
Cofondatorul Spotify confirmă zvonurile despre noul său startup în domeniul tehnologiei medicale

Daniel Ek, antreprenor și tehnolog miliardar suedez, are planuri mari în domeniul Med Tech.

Cofondator și CEO al serviciului de streaming muzical Spotify, Daniel Ek are planuri cu noul său startup în ceea ce privește îngrijirel de sănătate și prevenția, scrie techcrunch.com

Daniel Ek

În domeniul sănătății va pătrunde un nou „jucător”. Coondatorul Spotify, Daniel Ek, a confirmat în mod oficial zvonurile legate de nou să startup în domeniul tehnologiei medicale. Acesta se numește Neko. El a confirmat zvonurile la începutul acestei luni, dând startul unui serviciu de scanare a întregului corp din Suedia, la patru ani după dezvoltarea acestuia, amintește sursa citată.

Daniel Ek a mai investit bani și într-o platformă suedeză de telemedicină, Kry. Însă acum a devenit unul dintre cei doi cofondatori ai Neko Health – celălalt fiind Hjalmar Nilsonne.

Ceid e la Neko au refuzat cererea publicației TechCrunch și nu au vrut să le acorde jurnaliștilor un interviu despre ceea ce construiesc, spunând că nu vor apariții în media internațională în acest moment. Dar într-o postare de pe LinkedIn, reprezentanții startupului au anunțat lansarea oficială a unui serviciu de scanare a corpului „non-invaziv” în primul lor „centru de sănătate” în Stockholm. Tot în postare se menționează că scanarea este o „examinare extensivă” a stării de sănătate, care se adresează (inițial, cel puțin) persoanelor cu motive de îngrijorare la nivelul pielii și al inimii.

Reprezentanții Neko spun că scanarea durează 15 minute și că este urmată „imediat” de o consultare în persoană în cabinetul doctorului, pentru a se discuta rezultatele investigației. Așadar, întreaga vizită la doctor va avea o durată mai mare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe