Newsflash
Internaționale

Franţa: autorităţile sanitare analizează o nouă tulpină a SARS-CoV-2

de L. Budin - mar. 16 2021
Franţa: autorităţile sanitare analizează o nouă tulpină a SARS-CoV-2

O nouă variantă a coronavirusului, cu 9 mutaţii, a fost depistată în Bretania, Franţa. Direcţia Generală de Sănătate franceză a anunţat că evaluează gradul de transmisibilitate şi gravitatea simptomelor provocate de tulpină.

Autorităţile sanitare au depistat, în Bretania, mai multe cazuri de persoane cu simptome de COVID-19, ale căror teste PCR erau însă negative. Focarul a fost descoperit într-un spital din Lannion, în departamentul Côtes-d'Armor din nord-vestul Bretaniei. Au fost identificate 79 de cazuri, din care 8 infectate cu varianta bretonă, arată publicaţia franceză 20minutes.fr.

laborator-VM

„Primele analize (...) nu ne permit să concluzionăm nici cu privire la o gravitate crescută, nici la o transmisibilitate ridicată în raport cu virusul istoric”, arată DGS.

Deocamdată, varianta a fost clasată de autorităţi în categoria „de urmărit”, care grupează majoritatea variantelor care apar în mod natural în lume, şi din care doar un mic procent ar putea declanşa probleme de sănătate publică.

Apariţia variantelor de coronavirus este un proces natural, acesta suferind mutaţii pentru a-şi asigura supravieţuirea. Pe lângă tulpinile care îngrijorează la ora actuală, există şi o a doua categorie, care nu s-au răspândit la scară mare şi care sunt supravegheate de comunitatea ştiinţifică internaţională.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe