Newsflash

Asistentele și infirmierele pot fi motiv de mândrie pentru spitale

de Dr. Nicolae-Iordache IORDACHE - iun. 29 2018
Asistentele și infirmierele pot fi motiv de mândrie pentru spitale
    Majoritatea spitalelor private își promovează avantajele competitive în trei moduri: fie se fălesc cu (o parte dintre) medicii lor, fie cu o parte dintre achizițiile tehnologice, fie cu vreo anume intervenție sau metodă pe care numai acolo o poți găsi. Mă refer în special la spitalele private, pentru că cele publice nu prea comunică mai nimic: ele există și cam atât.
    Recent m-am întrebat de ce nu se fălește niciun spital cu asistentele lor. În mod cert, oricine și-ar dori să fie în îngrijirea unui medic foarte bun. În funcție de caz, o tehnologie mai bună poate ajuta în a stabili un diagnostic mai precis sau o intervenție mai de succes. La fel și cu abordările terapeutice mai ieșite din tipar. Dacă nu se abuzează de ele, în anumite situații, pot da rezultate mai bune decât intervențiile deja tradiționale. Un exemplu ar fi, bunăoară, chirurgia robotică. Cu toate acestea, pacientul cel mai probabil că va interacționa cu asistentele și infirmierele pentru cea mai mare parte din timpul în care este internat. O asistentă desăvârșită profesional și plină de compasiune poate contribui semnificativ la creșterea siguranței pacientului pe durata spitalizării și la o experiență cât mai bună a acestuia.
    „Asistentele noastre vă îngrijesc cu compasiune!” Ar putea oferi recunoaștere practicanților unei profesii esențiale, chiar dacă nu spectaculoasă sau evident vitală în esența ei. Ar putea vedea că efortul lor contează. Ar obliga corpul asistenților (și aș include aici și infirmierele sau brancardierii) să se ridice la nivelul așteptat. Ar obliga conducerea spitalului să le acorde o atenție pe măsură promisiunilor făcute. Ridicându-se la înălțimea așteptărilor, ar primi recunoștința (nonfinanciară, evident) pacienților aflați în îngrijire, ceea ce ar activa o spirală ascendentă a bunăvoinței și candorii, ceea ce le va face viața mai frumoasă și mai împlinită.
    „Medicii noștri sunt grozavi, asistentele sunt excepționale!” Dacă s-ar strădui să pună valoare în afirmațiile de mai sus, spitalele ar putea atrage pacienții traumatizați de experiențele altor spitalizări. Cine nu și-ar dori un asistent/o asistentă care să anticipeze discret nevoile celui suferind sau doar internat, să fie întrebat din când în când ce îl doare și cât de tare, de ce are nevoie, să îi explice în ce va consta intervenția următoare, să îi explice pe înțelesul lui suferința și cum va trebui să își ia tratamentul prescris, să se arate dornic să ajute răspunzând la toate întrebările și îngrijorările celui internat? Cine nu și-ar dori să simtă că a pătruns într-o altă familie care, nu în puține cazuri, poate fi mai bună decât cea lăsată acasă?
    Mai mult decât atât, asistentele duc greul în multe dintre spitale. Când zic greu, nu mă gândesc la complexitate. Însă, cel mai frecvent, medicii se bazează pe asistente pentru intervalul în care ei nu sunt față în față cu pacientul. Cam cât la sută din 24 de ore este asta? La fel ca pacienții. O etică bună, un moral excepțional în acest sector au valoare de contagiune. Atât către medici, cât și către infirmiere și brancardieri.
    Când puterile te vor lăsa, când ești abandonat în grija și bunăvoința altora pentru cele mai elementare nevoi pe care nu ți le imaginezi că le-ai putea avea când ești sănătos, tot ce ai nevoie e o mână de asistente și infirmiere inimoase care știu cum să-ți alunge stihiile și când și pentru ce să cheme medicul. Atunci vei căuta spitalul care se mândrește cu asistentele lui. Poate că ar fi cazul să începem a-l construi încă de acum.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe