Newsflash
OPINII

Alături de inițiativa Nursing Challenge

de Adriana CÂRNU - ian. 10 2020
Alături de inițiativa Nursing Challenge

Investiția în asistenții medicali și moașe este esențială pentru îmbunătățirea sănătății la nivel global.

Investiția în asistenții medicali și moașe este esențială pentru îmbunătățirea sănătății la nivel global. Nightingale Challenge este provocarea lansată de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) pentru susținerea unei mișcări globale pentru pregătirea și responsabilizarea viitoarei generații de asistenți medicali și moașe ca lideri, practicieni și promotori ai sănătății.

Nightingale Challenge se bazează pe înțelegerea faptului că îngrijirile eficiente în sănătate sunt furnizate de echipe multidisciplinare și că asistenții medicali și moașele ar trebui să joace un rol din ce în ce mai influent în cadrul acestor echipe. Inițiativa susține astfel obiectivul campaniei Nursing Now, de a îmbunătăți starea de sănătate la nivel global, prin sporirea profilului și statutului asistenților medicali.

Obiectivul provocării este ca minimum 20.000 de asistenți medicali și moașe cu vârsta de până la 35 de ani să beneficieze de programe de instruire în leadership în anul 2020, cu cel puțin 2.000 de organizații participante. De ce anul viitor? Deoarece Organizația Mondială a Sănătății a declarat 2020 Anul Asistentului Medical și al Moașei. În 2020 sărbătorim 200 de ani de la nașterea lui Florence Nightingale, asistentă medicală, părinte fondator al îngrijirilor de sănătate moderne.

Pentru toate organizațiile participante, competiția Nightingale reprezintă oportunitatea de a face parte dintr-o mișcare globală pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical și moașă. În plus, competiția le va permite organizațiilor să mențină și să își îmbunătățească vizibilitatea externă și în relație cu propriul personal. Cum anume? Prin susținerea investițiilor în profesia de asistent medical și moașă și prin promovarea acestora, în contextul în care cele două profesii se vor bucura de atenția globală, prin intermediul Anului Asistentului Medical și al Moașei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe