Spectacolul „Fluturi, Fluturi”, în regia lui Toma Hogea, găzduit de Teatrul Național din București, este unul deosebit de atractiv și de mare calitate artistică.
O poveste adevărată cu un pinguin îmblânzit de Jean Reno, un film de groază comic, din universul lui Tim Burton, sau o comedie românească cu Maia Morgenstern. Ce film vă tentează?
Cercetărori din Texas au dezvoltat o nouă metodă de screening pentru a identifica mai rapid formulele unor medicamente care pot penetra bariera hematoencefalică.
Ne aflăm în faza inventarierii manifestărilor post-COVID. O posibilă afectare în cadrul acestui sindrom vizează centrul respirator cerebral.
Palatul Noblesse găzduiește expoziţia Il Mito (Mitul) a sculptorului italian Giorgio Butini. Organizată sub patronajul Ambasadei Italiei la București și al Institutului Italian de Cultură, ea poate fi vizitată până la 3 februarie.
CMSR dorește să modifice regulamentul privind EMC, dar și să reglementeze publicitatea în domeniul stomatologic. O altă iniţiativă vizează regulile prin care un medic stomatolog din altă ţară poate profesa în România.
Electroencefalograma viitorului ar putea fi utilă în stabilirea în timp real a unui diagnostic sau chiar în detectarea minciunilor, cred experţi în domeniu.
Enayati Medical City, primul oraș medical din România, găzduiește pentru al treilea an Gala Recunoștinţei, balul caritabil dedicat susţinătorilor programelor Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.
Dr. Clara Alexandrescu explică ce ar trebui să facă pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare pentru a nu se expune riscului de a face atacuri cardiace sau de a prezenta variații ale tensiunii arteriale, vara, în perioadele caniculare.
Noi, cei din frontul antitabac, trebuie să vorbim despre noile direcţii ale industriei tutunului, care determină îngrijorări etice importante în rândul experţilor și al profesioniștilor din sănătate.
Cristina Elena Anastasiu, de profesie economist, ne face o scurtă trecere în revistă despre ceea ce înseamnă munca de evaluator de spitale. Ea a participat la evaluarea a 15 spitale din zece judeţe și municipiul București.
Cercetători din China detaliază progresele semnificative făcute în identificarea și aplicarea biomarkerilor pentru cancerul de prostată într-un review publicat în Cyborg Bionic Systems*.
Tema celei de-a XV-a ediţie a simpozionului Zilele Medicale ale Ţării Oașului a fost „Actualităţi în patologia hepato-biliară și pancreatică”.
Interzisă pentru utilizare în competiţiile sportive și interzisă în SUA, trimetazidina poate fi o provocare pentru medic și pacient.
Persoanele care urmează programe de reabilitare pulmonară au beneficii biologice, psihologice, asupra calităţii și duratei vieţii.
Teodora Matei (1971) lucrează din 1990 într-un institut de proiectare. Începând cu 2012 a publicat proză în revistele Nautilus, Gazeta SF, Fantastica, Ficțiuni.ro, CPSF Anticipația, Argos, Revista de supans, ș.a.
În spatele problemelor stomatologice stau numeroase pericole pentru sănătatea altor organe și sisteme. Inima, oasele sau echilibrul glicemic pot fi profund influenţate de starea danturii. Specialiștii ne explică de ce.
Schimbarea regimului de viaţă al unei persoane sedentare într-unul al unei persoane active necesită respectarea unor reguli și principii.
Deschidem o nouă serie de articole, în care vom aborda clasificarea internaţională a sindroamelor de durere cronică, cu teorie și cazuri clinice.
Procesele de malpraxis au o încărcare emoţională mare. Părţile implicate într-un astfel de proces trebuie să aibă în vedere că scopul este aflarea adevărului, nu obţinerea unei răzbunări.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe