Luarea în derâdere a sportivilor și a evenimentelor sportive reflectă nemulţumirile pe care cel care ridiculizează le are faţă de propriul trup.
Povară pentru sistemul românesc de sănătate, BPOC este alimentată de elemente precum: complicaţiile bolii, tipul de terapii introduse tardiv, identificările tardive, subdiagnosticarea.
Reprezentanţii OAMGMAMR și cei ai Consejo General de Enfermeria din Spania au tras concluziile după primele vizite de lucru care vizează elaborarea planului de îngrijiri în ţara noastră.
Prin kinetoprofilaxie se pot limita anumiţi factori ce pot conduce spre decondiţionarea elementelor componente ale aparatului locomotor. Kinetoterapeutul poate întocmi planuri terapeutice în acest sens.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a organizat la 10 iulie a.c. o sesiune specială dedicată jurnaliștilor, cu ocazia împlinirii a doi ani de activitate a Departamentului de Simulare Medicală.
Performanţa medicală necesită timp, practică îndelungată, dar și repetitivitate. Cercetarea știinţifică poate adăuga și ea plusvaloare medicului practicant.
Particularităţile răspunsului cerebral fac ca modul de acţiune al efectului placebo să difere de la o persoană la alta, iar eficacitatea lui să varieze la același pacient.
Iustin Butnariuc este student al Facultății de Medicină Generală din Iași. El ne-a trimis pentru rubrica „Doza de ficțiune” mai multe poezii cu tematică medicală.
Echipa olimpică a României se află deja la Paris, iar toţi cei 107 sportivi care au ajuns acolo au fost sau sunt testaţi antidoping, poate chiar în timp ce citiţi aceste rânduri.
E greu să rezist tentaţiei de a oferi un mesaj părintesc către fericiţii proaspeţi studenţi la medicină. Am să profit de ocazie și o să transmit lucrurile pe care aș fi vrut să mi le spun mie însumi, cel de acum 25 de ani.
Consiliul de Monitorizare privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi a efectuat, marţi, 23 iulie, un control la Centrul de Asistenţă şi Îngrijire „Casa Colibri” din localitatea Războieni, judeţul Neamţ.
CNAS a anunţat semnarea contractului de finanţare pentru noua platformă informatică a asigurărilor de sănătate. Aceasta ar urma să fie funcţională în doi ani.
Deși necesită echipamente scumpe, ecografia cutanată oferă beneficii foarte mari în diagnosticarea, tratamentul afecţiunilor pielii și chiar în monitorizarea evoluţiei bolii sub tratament.
Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Moinești s-au desfășurat în perioada 11-13 iulie 2024.
De zece ani activ în programul „Există un erou în fiecare dintre voi”, Valeriu Panait este unul dintre voluntarii din garda veche ai programului. Astăzi, nu de puține ori, este solicitat la cazuri chiar de echipajele de intervenții.
Societatea Română de Sindrom Lynch introduce în practică Medicina 2.0. Acest concept pune accent pe prevenţie și diagnostic precoce, transpunând nevoia de modernizare într-o realitate practică.
Lumea întreagă marchează la 28 iulie Ziua Mondială a Hepatitei. România se aliniază eforturilor internaţionale de conștientizare a acestor afecţiuni.
Canicula poate fi ocolită câteva ore cu un film de aventură din universul Marvel, o ficţiune simpatică pentru întreaga familie, sau cu un thriller scris și regizat de Shyamalan.
Până la 1 septembrie a.c., în Muzeul Municipiului București avem ocazia să ne apropiem de viaţa și activitatea profesională a unuia dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai medicinei românești, prof, Gheorghe Marinescu (1863-1938).
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe