Ne-am obișnuit ca Legea nr. 195/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii să sufere dese schimbări. Dintr-o perspectivă, acestea sunt prilejuite de dinamica societăţii în care trăim.
Profesor Petruța Petre din Constanța ne-a trimis recent o poezie pentru rubrica „Doza de ficțiune”.
Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) a organizat la 29 aprilie o conferinţă de presă pentru a marca Săptămâna Mondială a Imunizării.
După lansarea din februarie, în cadrul Congresului European de Radiologie de la Viena, Siemens aduce în România tehnologia Magnetom Flow.
Aproximativ 5,7% dintre copiii între 0 și 5 ani din ţara noastră au risc mediu sau ridicat de a dezvolta tulburări de spectru autist.
România are potenţialul de a-și atinge la timp ţintele de vaccinare împotriva HPV din Planul Naţional de Combatere a Cancerului.
Unii pacienţi au nevoie de tratament stomatologic în cadrul pregătirii pentru intervenţii chirurgicale majore și de mare risc ori pentru tratamente iradiante sau chimioterapice.
Anul acesta, Iniţiativa Globală pentru Astm (GINA) a propus educaţia ca temă pentru ziua mondială dedicată acestei patologii: „Educaţia în domeniul astmului te face mai puternic”.
Numitorul comun al filmelor noi din această perioadă este acţiunea în viitor. Și, de cele mai multe ori, nu pare a fi un viitor frumos...
Sub genericul „Taine și comori”, ediţia curentă a Art Safari aduce o condensare de valori care transformă vizita într-o experienţă cu totul specială. Expoziţia este deschisă până la 28 iulie la Palatul Dacia România.
După premiera mondială de la Residenztheater din München (1890), Hedda Gabler a devenit o piesă jucată intens de mai toate teatrele mari europene.
Sarcinile la vârste foarte mici, cancerele de sân și cele de col uterin reprezintă cele trei mari probleme de sănătate cu care se confruntă populaţia feminină a ţării noastre.
Inteligenţa artificială ar putea fi folosită în viitor în triajul pacienţilor cu probleme oculare, astfel încât cazurile grave să ajungă urgent la oftalmologi.
Compania Glucotrack a anunţat la 16 aprilie a.c. că plănuiește să își extindă tehnologia de monitorizare a glicemiei pentru ca, în viitorul apropiat, nivelul glucozei să poată fi măsurat în spaţiul epidural.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe