Newsflash

Viața Medicala - Ediția 24 (1222) din iun. 2013


Arta de a face ştiinţă

de Dr. Aurel F. MARIN - iun. 25, 2013

Descoperirea unor noi mecanisme fiziologice şi farmacologice schimbă înţelegerea unor organe despre care se credea că nu mai prezintă secrete. Despre rolul pe care l-ar putea avea telocitele în funcţionarea vezicii urinare, complexitatea sistemului senzorial al acesteia şi îmbinarea terapiei cognitive cu cea farmacologică, în interviul cu prof. dr. James Gillespie, realizat de dr. Aurel Marin.

Premise neurobiologice în recuperarea după accidentul vascular cerebral (1)

de Acad. Constantin POPA - iun. 25, 2013

Există speranţe privind un progres substanţial în dezoltarea modalităţilor de activare neuronală şi recuperare funcţională după AVC. Pe ce se bazează acestea? Aflăm din amplul articol semnat de acad. Constantin Popa, în cadrul rubricii Creierul vascular.

Osteosinteza „în dublu-X“ tip Burnei în fracturile supracondiliene de humerus la copil (2)

de Dr. Ileana GEORGESCU - iun. 25, 2013

Printre modalităţile terapeutice de rezolvare a fracturilor supracondiliene de humerus la copil se numără şi osteosinteza „în dublu-X“ tip Burnei. Rezultatele unui studiu realizat de Grupul de studii şi cercetări în ortopedia pediatrică 2012 pe această temă au relevat multiple beneficii ale acestei proceduri.

Superlativele unei munci sisifice

de Prof. dr. Dan MISCHIANU - iun. 25, 2013

Masivul Tratat de endourologie în trei volume, sub redacţia profesorului Petrişor Geavlete, lansat cu prilejul Congresului naţional de urologie, este rezultatul unei munci sisifice, după cum subliniază prof. dr. Dan Mischianu, care semnează recenzia.

Copiii sunt bolnavi, dar sunt din ce în ce mai puţini

de Dumitru ŞERBAN - iun. 25, 2013

În ultimii 23 de ani, natalitatea în România a scăzut dramatic – practic nu mai există judeţ în ţară cu spor natural pozitiv. De curând, la Iaşi, a avut loc o conferinţă de pediatrie, cu caracter regional, de unde prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, ne prezintă temele abordate, într-un interviu realizat de Dumitru Şerban.

De la studii epidemiologice la ghiduri şi ateliere practice

de Prof. dr. Maria MOŢA - iun. 25, 2013

Participarea internaţională la cel mai înalt nivel, precum şi programul dens şi variat au făcut din al 39-lea Congres al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice o manifestare complexă, cu valenţe şi provocări multiple, ne asigură prof. dr. Maria Moţa, preşedinta SRDNBM.

Noutăţi în cercetare

- iun. 25, 2013

Simboluri eminesciene

de Dumitru ŞERBAN - iun. 25, 2013

Rubrica Medic-Medicină-Cultură găzduieşte, de data aceasta, câteva repere din viaţa şi activitatea lui Mihai Eminescu. Sunt prezentate aici două adevărate embleme eminesciene ieşene: Muzeul „Eminescu“ şi Teiul poetului.

Încă o victorie a frumuseţii

de Paula ROMANESCU - iun. 25, 2013

După mai mulţi ani de „consolidare şi restaurare“, Muzeul Colecţiilor de Artă s-a redeschis de curând pentru public. Paula Romanescu ne invită să (re)descoperim bogatele sale exponate, la rubrica Arte frumoase.

Informaţii OMS

- iun. 25, 2013

Între ghilimele

- iun. 25, 2013

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe