Newsflash

Viața Medicala - Ediția 48 (1194) din dec. 2012


SRMFR la 90 de ani: contraste aniversare

de Dr. Aurel F. MARIN - dec. 6, 2012

Manifestările ştiinţifice prilejuite de aniversarea a nouă decenii de existenţă a Societăţii Române de Medicină Fizică şi de Recuperare au culminat, recent, cu al 35-lea congres naţional. O analiză a situaţiei actuale a specialităţii şi o relatare a principalelor lucrări ale reuniunii ne oferă dr. Aurel F. Marin.

Rezidenţiat fără emoţii... organizatorice

de Mirabela VIAŞU - dec. 6, 2012

Feţe uşurate, zâmbete, chipuri emoţionate şi nerăbdătoare, discuţii aprinse, îmbrăţişări, cuvinte de laudă, buchete de flori şi o mare de oameni. Aşa ar putea fi descrisă curtea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ în ziua în care absolvenţii au dat examenul maturităţii profesionale. Cât de greu a fost rezidenţiatul aflaţi în articolul semnat de Mirabela Viaşu.

Disecţia arterelor cervico-cerebrale în contextul afecţiunilor sistemice (1)

de Acad. Constantin POPA - dec. 6, 2012

Variind de la forme fruste la cele cauzatoare de accidente ischemice cerebrale, disecţia arterelor cervico-cerebrale constituie o patologie importantă, mai ales la persoanele sub 45 de ani. În prima parte a unui amplu articol, acad. Constantin Popa discută factorii asociaţi acestor afecţiuni, în cadrul rubricii Creierul vascular.

Consultaţia psihiatrică în tratamentul hepatitei C

de Dr. Adriana NEAGOE - dec. 6, 2012

La un pacient cu hepatită C, medicul se poate confrunta cu efectele adverse psihiatrice ale terapiei ori cu dilema de a iniţia sau nu tratamentul, dacă bolnavul are deja o afecţiune psihică. Ce-i de făcut? Din SUA, ne dau răspunsul dr. Adriana Neagoe şi dr. Călin Neagoe, care relevă importanţa psihiatrului în managementul acestor cazuri.

Îngerii ortopezilor

de Iftimie NESFÂNTU - dec. 6, 2012

Înfiinţată anul trecut, Asociaţia pentru dezvoltarea ortopediei şi traumatologiei în Timişoara şi judeţul Timiş (ADOrT) a organizat de curând prima sa reuniune ştiinţifică. Iftimie Nesfântu, reporterul nostru special, a realizat o serie de interviuri, pentru a prezenta evenimentul.

Paşi prin labirintul târgului de carte

de Dr. Mircea CIUHUŢA - dec. 6, 2012

Zeci de mii de pasionaţi de lectură au trecut pragul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură“. Cu toţii au vizitat standurile editurilor preferate, au cumpărat cărţile mult visate şi au asistat la fel şi fel de lansări. Aflăm cum a fost lansat al doilea volum al „Scrierilor“ lui C. D. Zeletin, de la dr. Mircea Ciuhuţa.

Repere ale istoriei medicinii şi ale învăţământului medical

de Antoaneta LUCAŞCIUC - dec. 6, 2012

Congresul internaţional de istoria medicinii, de la Padova, a dat naştere unei pleiade de subiecte de discuţie. „Ilustraţia anatomică, de la Leonardo da Vinci la Grey’s Anatomy“, „Mitul lui Banting şi Best cu privire la descoperirea insulinei“, „Neuroştiinţele – cunoştinţe vechi şi noi“ sunt doar câteva exemple din lucrările prezentate cu această ocazie. O relatare semnată de Antoaneta Lucaşciuc.

Întâlniri cu cartea, muzica şi istoria

de Dr. Raluca BULEA - dec. 6, 2012

O întâlnire cu cartea şi muzica prin intermediul Institutului Italian de Cultură şi al Ambasadei Italiei la Bucureşti la recentul târg de carte Gaudeamus. O relatare de la dr. Raluca Bulea, în cadrul rubricii Institute culturale.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe