Newsflash

Viața Medicala - Ediția 45 (1191) din nov. 2012


Două premii Nobel şi un arc peste timp de 35 ani

de Prof. dr. Octavian BUDA - nov. 14, 2012

În 2009, Premiul Nobel pentru chimie a fost acordat pentru „studii privind structura şi funcţiile ribozomilor“, organite celulare descoperite de George Emil Palade, laureat Nobel cu 35 de ani mai devreme. Puntea peste timp este schiţată de dl conf. dr. Octavian Buda, care evocă atmosfera de la ceremonia de decernare a prestigiosului premiu savantului român, în cadrul rubricii dedicate centenarului Palade.

Noutăţi diagnostice şi terapeutice în bolile neurovasculare

de Dr. Maria DRAGOTĂ - nov. 14, 2012

A XV-a Conferinţă Naţională de Stroke cu participare internaţională, desfăşurată recent, a echivalat cu un congres european, prin dimensiunile şi importanţa subiectelor abordate, precum şi prin participarea unor specialişti reprezentativi din domeniu. Concluziile formulate de dl acad. Constantin Popa, preşedintele conferinţei, sunt însoţite de o relatare de la eveniment, semnată de dna dr. Maria Dragotă.

PHOTO-GRAPHIA…

de Dr. Alina DELLECASE - nov. 14, 2012

Lumina nu doar creează fotografiile, ci şi face diferenţa între o imagine memorabilă şi una mai puţin reuşită. Cum răspunde dna dr. Alina Dellecase acestei provocări, aflăm la rubrica Albumul cu clipe.

TUSEA CONVULSIVĂ – o boală contagioasă, nu numai a copilăriei

de Dr. Vasilica UNGUREANU - nov. 14, 2012

Considerată până nu demult o boală a copilăriei, infecţia cu Bordetella pertussis este întâlnită şi la alte grupe de vârstă. Supravegherea, diagnosticul şi tratamentul acestei afecţiuni – mai frecvente decât se credea – sunt aduse în atenţie de dna dr. Vasilica Ungureanu.

„Stetoscopul vizual“ al medicinii clinice

de Dr. Camelia Cristina DIACONU - nov. 14, 2012

O foarte utilă carte pentru toţi cei interesaţi de ecografie – Ultrasonografia clinică a abdomenului şi pelvisului –  este semnată de dl prof. dr. Radu Badea, în colaborare cu dnele dr. Lidia Ciobanu şi dr. Monica Lupşor. Recenzia acestui volum este realizată de dna dr. Camelia Cristina Diaconu.

Magneziul, de la moleculă la terapeutică

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - nov. 14, 2012

Recent, în Mexic, a avut loc o importantă manifestare ştiinţifică internaţională privind implicaţiile magneziului în biologie şi medicină şi relaţiile complexe cu ceilalţi cationi. O relatare de la reuniune este semnată de dl prof. dr. Mihai Nechifor.

Institutul Clinic Fundeni: moment de bilanţ

de Dan Dumitru MIHALACHE - nov. 14, 2012

Vreme de trei zile, Institutul Clinic Fundeni a fost gazda unei manifestări devenite deja tradiţie. Au avut loc, cu această ocazie, acţiuni dedicate profesioniştilor, dar şi publicului larg. Care au fost subiectele discutate la Zilele Institutului Clinic Fundeni aflăm de la dl Dan Dumitru Mihalache.

Vară indiană la Filarmonică

de Dr. M. Gh. CĂLIN - nov. 14, 2012

Reputatul Trio Pro Arte, compus din violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu şi pianistul Nicolae Licareţ, şi-a entuziasmat recent auditorii de la Ateneu, aducând un plus de vioiciune şi prospeţime unor piese bine cunoscute. Detaliile unei seri de vară indiană, în relatarea dlui dr. M. Gh. Călin.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe