Newsflash

Viața Medicala - Ediția 41 (1187) din oct. 2012


Tripla asociere a reuniunilor de hepatologie

de Dr. Maria DRAGOTĂ - oct. 18, 2012

Recent, în Capitală, au avut loc trei importante reuniuni de hepatologie: al XXII-lea Congres al Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ARSF), al doilea Congres româno-francez de hepatologie şi al treilea Curs balcanic precongres. Concluziile ştiinţifice sunt formulate de dl prof. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele Congresului, în interviul realizat de dna dr. Maria Dragotă, iar relatarea este semnată de dna dr. Mariana Mihăilă.

Ocrotitoare de lumină

de Dr. Raluca BULEA - oct. 18, 2012

Păstrătoare de lumină şi obiecte decorative totodată, felinarele – mai precis, cele din diverse oraşe italiene – i-au inspirat dnei dr. Raluca Bulea eseul fotografic de la rubrica Albumul cu clipe.

ISCHEMIA CEREBRALĂ PRIN HIPODEBIT ŞI SINCOPA (1)

de Acad. Constantin POPA - oct. 18, 2012

Începând cu acest număr, în cadrul rubricii Creierul vascular, dl acad. Constantin Popa prezintă ischemia cerebrală prin hipodebit şi sincopa, detaliind particularităţile debitului sanguin cerebral şi cauzele diminuării sale.

Fals sindrom Alzheimer: tulburare mnezică şi cognitivă iatrogenă reversibilă

de Conf. dr. Corneliu ZEANA - oct. 18, 2012

Printre efectele adverse ale statinelor se numără şi tulburările cognitive şi mnezice, reversibile la oprirea tratamentului. În cadrul Consultaţiei de vineri, dlconf. dr. Corneliu Zeana aduce în atenţie un astfel de caz.

Visul împlinit

de Iftimie NESFÂNTU - oct. 18, 2012

Într-o ţară în care spitalele dispar dimpreună cu medicii, dl dr. Constantin Tîrziu, managerul spitalului din Târgu Cărbuneşti, pare să fi realizat imposibilul: să-şi extindă unitatea şi să atragă doctori pricepuţi din oraşele mari din zonă. Cum a reuşit, descoperim din interviul realizat de dl Iftimie Nesfântu.

Un workshop cu valoarea unei conferinţe

de Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN - oct. 18, 2012

La Cluj-Napoca, s-a desfăşurat de curând un atelier de endoscopie bronşică, ce s-a bucurat de o prezenţă numeroasă. Despre subiectele teoretice şi practice abordate, în articolul semnat de dl prof. dr. Florin Mihălţan.

Inteligenţa privirii în viziunea lui Charles Leirens

de Madeleine KARACAŞIAN - oct. 18, 2012

Delegaţia Valonia-Bruxelles sărbătoreşte zece ani de prezenţă în România şi printr-o expoziţie ce reuneşte portretele unor cunoscuţi artişti din a doua treime a secolului trecut, realizate de Charles Leirens. O invitaţie culturală adresată de dna Madeleine Karakaşian.

Raport la „a vieţii mijlocie treaptă“

de Dr. Mihail MIHAILIDE - oct. 18, 2012

Parfum de vremuri, cea mai recentă carte a dlui prof. dr. Dan V. Poenaru, este un raport – doar de etapă – al realizărilor din activitatea medicală şi managerială, dar şi din viaţa paraprofesională şi personală a autorului, după cum aflăm din recenzia semnată de dl dr. Mihail Mihailide la Cartea confraţilor.

Generaţia „Tom Sawyer“

de Ilinca BELCIU - oct. 18, 2012

Producţie germană filmată în mare parte în România după o poveste americană, Tom Sawyer este o ecranizare ce poate fi plasată în afara timpului, oriunde în lume, ne asigură dna Ilinca Belciu, la rubrica Ecran.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe