Newsflash

Viața Medicala - Ediția 34 (1180) din sept. 2012


(R)APEL PENTRU COLABORARE …din perspectiva medicului de familie

de Dr. Otilia ŢIGĂNAŞ - sept. 4, 2012

Obstacolele în calea necesarei comunicări dintre specialişti de pe diversele paliere ale sistemului sanitar şi câteva soluţii pentru îmbunătăţirea colaborării sunt prezentate, din perspectiva medicului de familie, de dna dr. Otilia Ţigănaş.

 

Tabla de şah

de Alice ŢUCULESCU - sept. 4, 2012

Beneficiind de dotări moderne, recent înfiinţata Secţie de urologie a Spitalului Clinic Colentina oferă pacienţilor accesul la o largă paletă de intervenţii minim invazive. Alături de o echipă tânără şi ajuns la maturitate profesională, dl dr. Victor Cauni pune în practică nu doar principiile operatorii învăţate de la maeştrii săi cu renume, ci şi umanitatea actului medical. Într-un imaginar joc de şah, dsa deschide cu albele, după cum aflăm din interviul realizat de dna Alice Ţuculescu.

 

Migrena şi hormonii

de Acad. Constantin POPA - sept. 4, 2012

Influenţele hormonale asupra migrenei sunt puternice. Evaluarea acesteia, înaintea prescrierii tratamentelor hormonale sau a contraceptivelor orale, este necesară pentru optimizarea raportului beneficiu/risc. O cuprinzătoare sinteză privind relaţia dintre migrenă şi evenimentele hormonale endogene sau exogene este realizată de dl acad. Constantin Popa, la rubrica Creierul vascular.

 

Complicaţii redutabile ale diabetului zaharat

de Dr. Maria DRAGOTĂ - sept. 4, 2012

Foarte tânăra Societate de Neuropatie Diabetică – Neurodiab a organizat, de curând, o şcoală de vară pe tema complicaţiilor diabetului zaharat. O sinteză a celor mai importante discuţii asupra managementului acestora realizează dna dr. Maria Dragotă.

 

Sub ocrotirea dealului Wawel

de Conf. dr. Vitalie TEODORU - sept. 4, 2012

Despre Universitatea Jagelloniană, înfiinţată în 1364, s-ar putea scrie… o bibliotecă întreagă. Facultatea de Medicină – una din cele trei cu care venerabila instituţie academică din Cracovia a debutat – este una performantă şi în prezent, conform indicatorilor scientometrici. Mai multe detalii despre oraşul de pe malul Vistulei şi despre celebra sa universitate, ne oferă dl conf. dr. Vitalie Teodoru.

 

File de istorie în „Casa cu turn“

de Dumitru ŞERBAN - sept. 4, 2012

Locuită de-a lungul timpului de Mihail Kogălniceanu şi George Enescu, „casa cu turn“ din Dealul Copoului este legată, în mod deosebit, de viaţa şi opera lui Mihail Sadoveanu. Despre istoria şi exponatele casei memoriale dedicate marelui scriitor, aflăm de la dl Dumitru Şerban, corespondentul „Vieţii medicale” la Iaşi.

 

Când 13 este norocos…

de Anca FLOREA - sept. 4, 2012

Ajuns la a 13-a ediţie, Festivalul „Enescu şi muzica lumii“ de la Sinaia (şi nu numai) s-a remarcat prin marea varietate a lucrărilor din program, interpretate deopotrivă de tinere talente şi artişti consacraţi, ca într-o mare familie. Relatează dna Anca Florea, la Revelaţiile Euterpei.

 

Din trestii, chiar nimeni?…

de Paula ROMANESCU - sept. 4, 2012

Până la sfârşitul lunii, membrii Cenaclului de Arte Plastice al Medicilor „Ion Ţuculescu“ îşi expun, la Palatul Suţu, lucrările de pictură, sculptură şi grafică, reunite sub titlul Aquatica şi elogiate la rubrica Arte frumoase de dna Paula Romanescu.

 

Neînfricata cu părul roşu

de Ilinca BELCIU - sept. 4, 2012

Primul film Pixar de tip basm şi cu personaj principal feminin, Neînfricată este o animaţie captivantă, chiar dacă nu se ridică la standardele celor precedente, este de părere dna Ilinca Belciu, în cronica pe care o semnează la rubrica Ecran.

 

Ştiri pe scurt

- sept. 4, 2012

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe