Newsflash

Viața Medicala - Ediția 32 (1178) din aug. 2012


Cronologia eradicării poliomielitei în România

de Dr. Daniela PIŢIGOI - aug. 27, 2012

În iunie 2002, OMS Europa a declarat întreruperea transmiterii virusului sălbatic în regiune. O cronologie a evoluţiei şi eradicării acestei boli în ţara noastră este realizată în articolul semnat de dna dr. Daniela Piţigoi şi dl prof. dr. Constantin Ciufecu.

 

Start bun în viaţă

de Dr. Maria DRAGOTĂ - aug. 27, 2012

Pentru al douăzecilea an consecutiv, la iniţiativa World Alliance for Breastfeeding Action, în perioada 1–7 august, a fost marcatăSăptămâna mondială a alăptării. Despre tema de anul acesta, recomandările şi acţiunile OMS în domeniu, precum şi despre manifestările organizate în ţară cu acest prilej, în articolul realizat de dna dr. Maria Dragotă.

 

Oameni de calitate şi aparatură performantă

de Dumitru ŞERBAN - aug. 27, 2012

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ Iaşi asigură asistenţă pediatrică pentru un milion şi jumătate de copii din toate judeţele Moldovei. Dl dr. Valentin Munteanu, managerul unităţii, ne oferă detalii despre aparatura performantă achiziţionată recent. Un interviu acordat dlui Dumitru Şerban, corespondentul „Vieţii medicale“ la Iaşi.

 

Accidentul vascular cerebral şi sarcina

de Acad. Constantin POPA - aug. 27, 2012

Graviditatea este considerată factor de risc pentru apariţia acciden­tului vascular cerebral. Apariţia unui stroke în sarcină sau în post-partum, deşi rară, este un eveniment poten­ţial dramatic prin posibilele consecinţe materno-fetale. O prezentare a acestui subiect de graniţă realizează dl acad. Constantin Popa, la rubrica Creierul vascular.

 

Alterări imune induse de xenobiotice

de Prof. dr. Manole COJOCARU - aug. 27, 2012

Funcţia imună poate fi semnificativ alterată ca urmare a expunerii profesionale, accidentale sau terapeutice la diverse xenobiotice (compuşi străini organismului viu). Stabilirea relaţiei dintre datele imunotoxicologice şi riscul expunerii la xenobiotice constituie în continuare o provocare, după cum puteţi afla din articolul semnat de dl conf. dr. Manole Cojocaru.

 

Microcipuri ingerabile

de Dr. D. M. - aug. 27, 2012

Etapă obligatorie în devenirea chirurgului

de Prof. dr. Eugen TÂRCOVEANU - aug. 27, 2012

Scris de un grup de chirurgi coordonat de prof. dr. Nicolae M. Constantinescu, volumul III – Abdomenul al tratatului Anatomie chirurgicală şi operatorie, recent publicat, oferă rezidenţilor şi practicienilor din specialităţile chirurgicale date complete şi corecte în domeniu, necesare activităţii de zi cu zi. Recenzia volumului este realizată de dl prof. dr. Eugen Târcoveanu, de la UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi.

 

Casele de licitaţii româneşti. O perspectivă

de Arina ŞUŞARĂ - aug. 27, 2012

În 1674, în Suedia, se înfiinţa prima casă de licitaţii din lume. Dna Arina Şuşară face o interesantă incursiune în istoria licitaţiilor de artă, precum şi o trecere în revistă a caselor de licitaţii româneşti.

 

Cetatea umbrelor înalte

de Paula ROMANESCU - aug. 27, 2012

Cine vizitează Parisul nu trebuie să rateze Panteonul. Istoria şi prezentul acestei impunătoare clădiri se întâlnesc în textul dnei Paula Romanescu.

 

Ştiri pe scurt

- aug. 27, 2012

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe