Newsflash

Viața Medicala - Ediția 6 (1152) din feb. 2012


Daca profesionişti n-ar fi...

de Iftimie NESFÂNTU - feb. 14, 2012

Reunind deopotrivă profesionişti dedicaţi şi aparatură modernă, compartimentul de recuperare medicală din cadrul clinicilor de ortopedie-traumatologie din Timişoara desfăşoară o activitate complexă, care se bucură de aprecierea pacienţilor. Amănunte, în reportajul realizat de dl Iftimie Nesfântu.

 

Anti-Alzheimer: de ce este necesară o alianţă

de Dr. Maria DRAGOTĂ - feb. 14, 2012

În avanpremiera Conferinţei Naţionale Alzheimer, dna conf. dr. Cătălina Tudose, preşedinta Societăţii Române Alzheimer – organizatorul principal al evenimentului – ne oferă mai multe detalii despre reuniune, despre alianţa anti-Alzheimer ce va fi curând lansată, dar şi despre acţiunile necesare pentru o asistenţă medico-socială decentă a pacienţilor cu demenţă.
Un interviu realizat de dna dr. Maria Dragotă.
 

Extraordinara istorie a celulelor HeLa (1)

de Prof. dr. Valeriu RUSU - feb. 14, 2012

Recoltate cu peste jumătate de secol în urmă dintr-un cancer extrem de virulent de col uterin, celulele HeLa s-au dovedit primele celule umane… nemuritoare. Istoria acestora şi extraordinarele servicii aduse cercetării medicale sunt detaliate, începând din acest număr, de dl prof. dr. Valeriu Rusu, la rubrica Lexis.

 

Cinema pentru empatie

de Dr. Sorina VASILE - feb. 14, 2012

Cum ajută un film artistic educarea unui viitor medic? Un proiect studenţesc propune mediciniştilor vizionarea şi dezbaterea atitudinilor şi obiceiurilor din filme cu tematică medicală. Discuţiile şi tâlcurile extrase din acest program fac obiectul articolului scris de dra Sorina Vasile la rubrica Student la medicină.

 

Managementul foniatric al paraliziei recurenţiale

de Prof. dr. Dorin SARAFOLEANU - feb. 14, 2012

Paralizia corzilor vocale este determinată de o leziune sau disfuncţie a nervului recurent. O amplă prezentare a managementului foniatric al paraliziei recurenţiale este realizată de dl prof. dr. Dorin Sarafoleanu şi dna dr. Ramona Ungureanu.

 

Precepte greu de apărat

de Prof. dr. Gabriel M. GURMAN - feb. 14, 2012

Un articol recent apărut în revista Harefuah îi prilejuieşte dlui prof. dr. Gabriel Gurman, corespondentul săptămânalului „Viaţa medicală“ în Israel, un amplu şi avizat comentariu pe marginea unui subiect controversat: dreptul medicului la grevă.

 

Szymborska, un simbol poetic şi civic al Poloniei

de Geo VASILE - feb. 14, 2012

Laureată a premiului Nobel pentru literatură în 1996, Wislawa Szymborska a încetat recent din viaţă, la vârsta de 88 de ani. O reverenţă adusă celei considerate „un Mozart al poeziei“, în articolul dlui Geo Vasile.

 

O moarte profund regretabilă, dar deloc „misterioasă“

de Dr. Mihail MIHAILIDE - feb. 14, 2012

Amintit cu ocazia prezentării memoriilor doctorului Sergiu Stoicescu, episodul morţii marelui om politic Ion I. C. Brătianu este analizat, prin cercetarea unor surse variate, de către dl dr. Mihail Mihailide, la rubrica Jurnal de jurnale.

 

Locul în care Trecutul se întâlneşte cu Iubirea

de Dr. Eugenia GROSU-POPESCU - feb. 14, 2012

Volumul Destine zbuciumate al dlui Vasile Ilucă, surprinzătoare întâlnire de dragoste între un trecut palpabil şi un ideal îndrăzneţ, este prezentat de dna dr. Eugenia Grosu-Popescu la Cartea confraţilor.

 

Reverenţă înaintea filmului mut

de Ilinca BELCIU - feb. 14, 2012

Cine-ar fi crezut că, în epoca blockbusterelor 3D, poţi cunoaşte succesul cu un film mut şi alb-negru? Despre Artistul, un omagiu dulce-amar adus începuturilor cinematografiei, în articolul semnat de dna Ilinca Belciu, la rubrica Ecran.

 

HIV şi contracepţia

de Dr. C. M. - feb. 14, 2012

Ştiri pe scurt

- feb. 14, 2012

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe