Newsflash
Știri

DSU: cinci misiuni de salvare a unor nou-născuţi în ultimele 24 h

de L. Budin - apr. 5 2023
DSU: cinci misiuni de salvare a unor nou-născuţi în ultimele 24 h

Echipajele SMURD neonato de la ISU au fost solicitat intens în zilele de 4-5 aprilie, inclusiv pentru transferul unui nou-născut intubat, în vârstă de o zi.

Cinci misiuni de salvare a unor nou-născuţi, efectuate în ultimele 24 de ore, au fost asigurate de echipe mixte de intervenţie, formate din medici, asistenţi medicali, piloţi şi conducători auto-paramedici, informează DSU pe pagina sa de Facebook. 

smurd-neonato-sugari

Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate.

  • Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU Timiș au fost solicitate, în cursul zilei de ieri, 4 aprilie, pentru a efectua două transferuri medicale la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”. Primul transfer la secția de radiologie a fost pentru un pacient intubat, sex masculin, în vârstă de câteva zile, iar cel de-al doilea transfer la secția neonatologie, pentru un pacient, sex masculin, intubat, în vârsta de 2 zile.
  • Totodată, echipajul TIM NEONAT Timiș a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, de la Maternitatea Arad, a unui nou-născut, în vârstă de numai o zi, cu malformație cardiacă. Micuțul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, pentru investigații medicale de specialitate.
  • Echipajul SMURD neonato al ISU Sibiu a fost solicitat pentru transferul unui nou-născut, intubat, în vârstă de o zi, de la Spitalul Județean de Urgențe Alba la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Sklodowska Curie” București.
  • O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de numai o zi, sex masculin, de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești la Spitalul Universitar de Urgență București, pentru efectuarea unor investigații medicale de specialitate.

Aceste misiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuții primesc îngrijirea medicală necesară în timp util”, se subliniază în postare.

Workshop: Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe