Newsflash
Dosar

Vaccinarea și nevoia de informații corecte

de Dan Dumitru MIHALACHE - iun. 22 2018
Vaccinarea și nevoia de informații corecte
    Vaccinarea este o intervenție de sănătate publică pentru care dovezile științifice sunt foarte clare și lipsite de orice echivoc, în ceea ce privește beneficiile și raportul risc/beneficiu. Datorită vaccinării, unele boli transmisibile au fost deja eradicate, iar altele sunt pe cale să fie. Cu toate acestea, ea încă rămâne un subiect controversat. Din păcate, curentul care s-a dezvoltat în ultimii ani (și în România) a determinat o creștere îngrijorătoare a refuzului vaccinării, ceea ce a condus la revenirea unor boli pe care le consideram aproape eradicate. Numărul copiilor nevaccinați a crescut, la fel și riscul de a transmite și/sau contracta o boală contagioasă, iar aceasta nu neapărat din cauza părinților. Cu siguranță, aceștia își doresc copii sănătoși, dar au oare toate informațiile necesare pentru a discerne ce e mai bine pentru ei din acest punct de vedere? Sfaturi în acest sens primesc de la medicul de familie, dar ce să mai creadă atunci când văd că există și medici – unii chiar vocali în spațiul public – care refuză vaccinarea atât pentru ei, cât și pentru copiii lor?
    Începând cu acest număr, „Viața medicală” derulează, în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie și cu Societatea Națională de Medicina Familiei, o campanie de informare a personalului medical (dar nu numai) privind importanța și beneficiile vaccinării pentru sănătatea publică. Campania se va derula în mai multe ediții ale ziarului nostru, din dorința de a oferi cititorilor informații corecte, bazate pe dovezi, prezentate de specialiști în domeniu privind vaccinurile și vaccinarea. Aceștia vor semna articole despre impactul vaccinării/nevaccinării asupra populației, situația actuală la nivel global și perspective, date privind vaccinarea medicilor, programele naționale de vaccinare din România și din alte țări UE, noile vaccinuri din programul și din afara programului de vaccinare din țara noastră, demontarea principalelor mituri privind vaccinarea, drepturile copilului versus drepturile și obligațiile părinților, cercetare, dezvoltarea și siguranța vaccinurilor și multe altele.
    Vă invităm să acordați atenția pe care o merită informațiile oferite și să le promovați în rândul publicului larg. Doar așa beneficiile vaccinării se vor resimți în starea de sănătate a românilor și nu numai.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe