Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  PROIECTE  »  Dosar

Situația îmbolnăvirilor COVID-19 în data de 15 martie

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală duminică, 15 martie 2020, ora 15:21

Duminică, 15 martie 2020, până la ora 17:00, autoritățile au confirmat 139 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, 16 dintre ele fiind noi.

Cazurile noi de COVID-19 sunt persoane aflate în București (4), Arad (4), Brașov (3), Brăila (2), Constanța (1), Teleorman (1) și Iași (1).

Toate persoanele nou confirmate sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Vârsta acestora este cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Harta județelor cu cazuri de COVID-19  în data de 14 martie 2020 / foto Wikipedia.org
Harta județelor cu cazuri de COVID-19 în data de 14 martie 2020 / foto Wikipedia.org

Starea de sănătate generală a tuturor celor 130 de pacienți internați este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată. 9 persoane s-au vindecat și au fost externate.

2.855 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066  au fost cu rezultat negativ. Testele au fost prelucrate în  6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța.

Etichete: infectie cu coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.