Newsflash
Dosar

Educaţie medicală continuă peste Prut

de Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU - oct. 28 2022
Educaţie medicală continuă peste Prut

Reprezentanţii platformei EDUSON au oferit un program hibrid de formare și actualizare în ultrasonografie, găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie din Chișinău. Cursul a cuprins atât prezentări pe teme diverse, cât și ateliere hands-on.

ecografie investigatie

Recent, la Chișinău s-a desfășurat un remarcabil act de educaţie medicală continuă: Școala de ultrasonografie. Evenimentul organizat în perioada 13-16 octombrie a decurs din iniţiativa doctorului Sergiu Puiu, bine cunoscut ecografist moldovean, împreună cu conf. dr. Dragoș Păun, coordonatorul platformei educaţionale EDUSON.

Pornind pe timpul pandemiei ca o platformă de formare în ultrasonografie generală și specială, EDUSON a devenit una dintre cele mai bune platforme de educaţie medicală din ţara noastră. Membrii săi organizează, pe lângă programe virtuale, tot mai multe evenimente hibride, acreditate de Colegiul Medicilor.

De data aceasta, EDUSON a trecut Prutul și a oferit un program hibrid de formare și actualizare în ultrasonografie. Pe lângă cursuri online (webinarii), Școala de ecografie moldoveană a cuprins prezentări live în sala senatului Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chișinău, precum și cursuri hands-on.

Programul Școlii de ecografie a inclus cursuri și lucrări practice privind diagnosticul ecografic în tumori, ecografia cu substanţă de contrast, puncţiile ghidate ecografic, ecografia Doppler etc. Nu au lipsit nici prezentările despre relaţia medic-pacient.

Rectorul universităţii gazde a primit delegaţia EDUSON și au discutat despre posibilitatea de a contribui la îmbogăţirea programei analitice de la Chișinău, prin cursuri susţinute de specialiști români în Ecografie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe