Newsflash
Dosar

Doctorul cel bun se întoarce

de Dr. Laura Davidescu - sept. 11 2020
Doctorul cel bun se întoarce

Iată ce „filme cu doctori” se pot vedea în această toamnă la TV.

Dacă v-au plăcut „The Good Doctor” sau „Coridoarele spitalului”
ori dacă aţi fost măcar fani ai serialului „Camera de urgenţă”, aflaţi
că și pentru toamna aceasta multe canale TV s-au pregătit cu
filme, seriale și documentare ale căror protagoniști sunt
purtători de halat alb. 

TLC logo

Dermatologie de top

(de vineri, 4 septembrie, de la 21:00)

01_Dr_Pimple_Popper

        Dr. Sandra Lee, medic dermatolog de top, e specializată în diagnosticarea și excizarea de chisturi și lipoame, ajutându-și astfel pacienţii să revină la o viaţă normală. Nu știe niciodată cine va intra în cabinetul ei și ce va mai trebui să facă pentru a-i ajuta pe acești oameni să-și vindece problemele de piele. Dar un lucru e sigur: toate cazurile cu care se confruntă sunt absolut incredibile! Iar dr. Lee aduce în prim-plan cazuri memorabile pe care le-a tratat.

Viaţa la 300 de kg

(de luni, 2 septembrie, de la ora 18:00, iar din octombrie de joi, 1 octombrie, ora 18:00)

02_My_600-lb_Life

        Programul urmărește vieţile unor persoane care cântăresc peste 270 kg, însă încep misiunea incredibilă de a slăbi, ca să-și schimbe definitiv viaţa. Fiecare episod este povestea emoţionantă a unei alte persoane care intră în programul unui medic expert în chirurgia obezităţii, Dr Now. Supravegheaţi de medicul care nu ezită să spună lucrurilor pe nume, pacienţii se supun bypass-ului gastric și acceptă să ţină un regim alimentar care le va schimba viaţa.

Medicina la picioarele mele

(de vineri, 9 octombrie, de la 21:00)

03_My_Feet_Are_Killing_Me

Unii oameni se plâng că au picioare urât mirositoare sau foarte păroase, pe care le percep ca pe o eternă sursă de penibil. Pentru alţii însă, problemele nu se reduc la aspecte estetice, ci ajung să fie extrem de dureroase. Lor le vin în ajutor dr. Brad Schaeffer și dr. Ebonie Vincent, iar programul îi urmărește cum tratează pacienţi cu boli șocante ale picioarelor, schimbându-le viaţa pentru totdeauna! De la un copilaș născut cu 12 degete la picioare până la o femeie cu laba piciorului în formă de Z, cei doi sunt hotărâţi să-și ajute pacienţii să se facă bine și să trăiască din nou, la propriu, pe picioarele lor.

NETFLIX logo

Ratched

(din 18 septembrie)

04_Ratched

        „Ratched” este un serial dramatic plin de suspans, care spune povestea originii lui Mildred Ratched, o asistentă medicală de psihiatrie. În 1947, Mildred sosește în nordul Californiei pentru a se angaja la un spital de prestigiu, unde se desfășoară experimente noi și tulburătoare asupra minţii umane. Aflată într-o misiune clandestină, Mildred se prezintă drept imaginea perfectă a asistentei medicale dedicate, dar roata se învârte mereu și, pe măsură ce se infiltrează în sistemul de îngrijire a bolnavilor și printre cei care lucrează sau sunt îngrijiţi acolo, vedem că imaginea elegantă de faţadă a lui Mildred ascunde un caracter tenebros, care mocnea în interior, demonstrând că adevăraţii monștri sunt creaţi, nu născuţi. Ratched a fost inspirat de personajul emblematic și de neuitat al asistentei medicale Ratched din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Paramedicul

(din 16 septembrie)

05_The Paramedic

        În urma unui accident, Ángel ajunge în scaunul cu rotile și decide să se răzbune pe cei ce l-au trădat, mai ales pe femeia care l-a părăsit chiar când avea nevoie de ea.

Asistenta exorcistă

(din 25 septembrie)

06_The School Nurse Files

        Mânuind o sabie luminoasă prin cele mai întunecate colţuri ale unui liceu, o asis­tentă cu un dar neobișnuit protejează elevii de monștrii pe care doar ea îi poate vedea.

Biohackeri

07_Biohackers

        Mia merge la facultatea de medicină pentru a se apropia de un profesor pe care îl crede implicat în tragedia care i-a distrus familia și e atrasă în lumea biohackingului.

Coridoarele spitalului

(Sezonul 10)

08_Hospital Playlist

        Fiecare zi e un miracol pentru cinci medici și pacienţii lor dintr-un spital unde se împletesc nașterea, moartea și toate celelalte momente ale vieţii.

Lenox Hill

09_Lenox Hill

        În acest serial documentar, patru doctori de la renumitul spital Lenox Hill din New York caută echilibrul între viaţa personală și dedicarea faţă de pacienţi.

Anchetă medicală

10_Medical Police

Doi medici americani care descoperă un virus mortal în Brazilia sunt recrutaţi de guvern în cursa pentru găsirea unui antidot, însă dau peste o conspiraţie sinistră.

DIVA logo

Asistenţi medicali

(din 20 septembrie, de la 20:00)

11_Episode1

        „Nurses” este un nou serial cu subiecte medicale, a cărui acţiune se desfășoară la camera de gardă a spitalului St. Mary’s, din Toronto. Cinci noi asistenţi medicali aflaţi la începutul carierei trebuie să își găsească echilibrul personal și profesional în atmosfera dinamică, emoţionantă și uneori copleșitoare a unui spital. Ei înţeleg că medicina modernă caută soluţii pentru afecţiunile unei persoane, însă doar un asistent medical știe cum să ofere îngrijire adaptată fiecărui pacient și intenţionează să se dedice acestei profesii.

AXN logo

Doctoriţa Mafiei

(din 3 septembrie, de la ora 21:00)

12_MOB

        Deși este cunoscută ca o rezidentă strălucită în cadrul secţiei de chirurgie a spitalului Roosevelt Medical Center din Chicago, Grace Devlin are și un secret întunecat. După ce a crescut în partea de sud a orașului, Grace nu este străină de modul în care crima organizată poate controla un cartier. De aceea, în momentul în care datoriile neplătite de la jocuri de noroc, acumulate de fratele ei îl pun sub vizorul mafiei, Grace știe ce are de făcut pentru a-i salva viaţa. Un târg cu nimeni altul decât șeful mafiei locale, prin care își pune talentele medicale la dispoziţia acestuia și a organizaţiei sale. De-a lungul celor 13 episoade, tânăra rezidentă va fi pusă faţă în faţă cu niște alegeri dificile în încercarea de a-și menţine jurământul făcut de a salva vieţi, dar și a-l ţine în viaţă pe fratele său, ceea ce înseamnă că trebuie să spună „Da” mafiei.

        Producţia a fost nominalizată la People’s Choice Awards în 2013, la categoria „Favorite New TV Drama”.

Doctorul cel bun

(din 3 septembrie, de la ora 22:00)

13_GDOC

        Drama medicală „Doctorul cel bun” (The Good Doctor), care a cucerit milioane de telespectatori din întreaga lume, revine cu sezonul al treilea. Serialul urmărește povestea emoţionantă a unui tânăr care are autism și care începe un stagiu la secţia de chirurgie a unui spital din California. În noul sezon, doctorul Shaun Murphy continuă să își folosească talentele medicale extraordinare în cadrul spitalului St. Bonaventure, demonstrând încă o dată că poate salva vieţi. Tânărul rezident și-a îmbunătăţit abilităţile de comunicare și interacţiune cu pacienţii și colegii, dezvoltând relaţii de prietenie cu ceilalţi rezidenţi.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe