Se apropie data de 31 mai – Ziua Mondială Fără Tutun. Desfăşurată anul acesta sub sloganul: „Trei modalităţi de a salva viaţa“, toate legate de WHO Framework Convention for Tobacco Control (Convenţia-Cadru a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Controlul Tutunului), această zi se înscrie firesc în zona evenimentelor care marchează importanţa prevenţiei unui factor de risc major pentru sănătatea noastră: fumatul activ şi pasiv.  (...)"> Ziua Fără Tutun - Viața Medicală
Newsflash

Ziua Fără Tutun

de Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN - mai 27 2011
Ziua Fără Tutun

   Se apropie data de 31 mai – Ziua Mondială Fără Tutun. Desfăşurată anul acesta sub sloganul: „Trei modalităţi de a salva viaţa“, toate legate de WHO Framework Convention for Tobacco Control (Convenţia-Cadru a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Controlul Tutunului), această zi se înscrie firesc în zona evenimentelor care marchează importanţa prevenţiei unui factor de risc major pentru sănătatea noastră: fumatul activ şi pasiv.  (...)

   Se apropie data de 31 mai – Ziua Mondială Fără Tutun. Desfăşurată anul acesta sub sloganul: „Trei modalităţi de a salva viaţa“, toate legate de WHO Framework Convention for Tobacco Control (Convenţia-Cadru a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Controlul Tutunului), această zi se înscrie firesc în zona evenimentelor care marchează importanţa prevenţiei unui factor de risc major pentru sănătatea noastră: fumatul activ şi pasiv. Aşa cum arăta dna dr. Margaret Chan, director general OMS, „comunitatea informaţională are rareori şansa de a putea proteja populaţia mondială împotriva unei cauze majore de morbiditate şi decese premature. Lupta antifumat este incontestabil cea mai mare şansă care se poate lega de această zi, şansă care derivă din Convenţia-cadru a OMS pentru lupta antifumat“.
  Este firească şi binevenită această afirmaţie, dacă ne gândim doar că „epidemia de tutun“ ucide, în fiecare an, şase milioane de locuitori, din care cinci milioane sunt fumători sau ex-fumători şi că 600.000 sunt, de fapt, nefumători, expuşi însă fumatului pasiv. După hipertensiunea arterială, aşa cum se arată în materialele deja trimise pe internet cu ocazia acestei zile, fumatul are cea mai mare contribuţie la epidemia de boli necontagioase, prin intermediul afecţiunilor induse: infarct miocardic, cancer sau emfizem, care generează, de fapt, 63% din decese, dar şi prin creşterea riscului de a face o serie de afecţiuni precum tuberculoză, pneumonie etc. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe