De curând s-a încheiat derularea unui proiect ambiţios, sub sloganul „Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?“. Organizarea acestei campanii a fost un eveniment firesc în peisajul manifestărilor Societăţii Române de Pneumologie (SRP), având în vedere că anul ce se încheie a fost „Anul plămânului“. (...)
"> BPOC - cum se construieşte o campanie de success - Viața Medicală
Newsflash

BPOC - cum se construieşte o campanie de success

de Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN - dec. 24 2010
BPOC - cum se construieşte o campanie de success

   De curând s-a încheiat derularea unui proiect ambiţios, sub sloganul „Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?“. Organizarea acestei campanii a fost un eveniment firesc în peisajul manifestărilor Societăţii Române de Pneumologie (SRP), având în vedere că anul ce se încheie a fost „Anul plămânului“. (...)

    De curând s-a încheiat derularea unui proiect ambiţios, sub sloganul „Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?“. Organizarea acestei campanii a fost un eveniment firesc în peisajul manifestărilor Societăţii Române de Pneumologie (SRP), având în vedere că anul ce se încheie a fost „Anul plămânului“.
    Primul element care a permis demararea acestei campanii a fost inserţia unor „fluturaşi” anunţând evenimentul în facturile unui furnizor de servicii de telefonie şi internet, în luna noiembrie. Peste 16.500 de potenţiali pacienţi, preselectaţi demografic din zona urbană, au primit informaţii esenţiale legate de boală şi un scurt chestionar pentru depistarea factorilor de risc pentru bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC). În conferinţa de presă iniţială, s-a lansat invitaţia pentru toţi românii care au un cortegiu simptomatic sugestiv (tuse, expectoraţie, dispnee, infecţii respiratorii frecvente), fumători sau nefumători, de a-şi testa vârsta plămânilor printr-o investigaţie care ar trebui să fie de rutină – spirometria. Ulterior, s-a trecut la o muncă zilnică asiduă în mai multe centre din ţară, efort construit cu ajutorul unor voluntari medici şi rezidenţi de Pneumologie şi Alergologie, care s-au oferit să facă această spirometrie gratuit celor care se prezentau la cabinetele medicale pentru testarea funcţiei pulmonare. Toate acestea au culminat cu efectuarea spirometriilor într-un cort amenajat în Parcul Tineretului din Capitală. Aici, prezenţa celor doritori să efectueze această investigaţie a fost impresionantă. La o coadă lungă, erau oameni de diferite vârste care au aşteptat cu multă răbdare să facă o spirometrie. Au fost realizate 537 de teste, din care 15% s-au dovedit a nu fi în limite normale. La nivel naţional, în cele 72 de centre fixe de diagnosticare s-au înregistrat 4.298 de determinări, dintre care 1.259 pozitive (posibili pacienţi cu boli obstructive pulmonare). Datorită cererii mari din partea populaţiei, colegii voluntari din ţară, cărora le mulţumesc şi pe această cale, au decis ca în cinci dintre cabinetele incluse în campanie să continue determinările, deşi campania se încheiase. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe