Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Workshop pentru tinerii hepatologi

Viața Medicală
Prof. dr. Mihai VOICULESCU vineri, 25 iulie 2014
   În localitatea Bendor din sudul Franţei, a avut loc, în perioada 10–12 iulie, al patrulea workshop al tinerilor hepatologi europeni, din cadrul Şcolii Educaţionale de Hepatologie Europene. Organizatorii evenimentului au fost profesorii francezi Patrick Marcellin şi Lawrence Serfaty.
Printre vorbitori s-au enumerat profesorii Geoffrey Dusheiko, George Papatheodoridis, Mihai Voiculescu, Tarik Asselah, Stanislas Pol, Maria Buti, Massimo Colombo, Massimo Pinzani. Cursanţii au reprezentat 12 ţări europene, din România fiind prezenţi patru. În afara conferinţelor susţinute de cei mai reputaţi hepatologi din Franţa, au fost incluse şi scurte prezentări orale şi prezentări de caz realizate de tinerii hepatologi participanţi. Premiul I la capitolul prezentări de caz i-a revenit dr. Laura Iliescu, de la Centrul de Medicină Internă din Institutul Clinic Fundeni, care a primit invitaţia de participare la a 8-a Conferinţă de hepatologie, din 12–13 ianuarie 2015, de la Paris.
Majoritatea profesorilor care au susţinut conferinţe la Bendor vor fi prezenţi în perioada 2–4 octombrie 2014, la Bucureşti, la cel de-al XXIV-lea Congres naţional de hepatologie, unde vor face expuneri punctuale pe problema infecţiilor VHB şi VHC în zona balcanică, inclusiv România. Totodată, vor fi dezbătute cele mai recente date privind patologia steatohepatitei non-alcoolice şi a cancerului hepatic. Un loc important în cadrul tematicii congresului îl va ocupa transplantul hepatic, iar alături de prof. dr. Irinel Popescu vor fi prezenţi prof. dr. Luciano de Carlis din Milano şi o echipă de profesori francezi.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.