Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Un domeniu important – REABILITAREA PULMONARĂ

Viața Medicală
Conf. dr. Laura CIOBANU vineri, 16 octombrie 2009

European Respiratory Society (ERS) a găsit la Viena spiritul şi logistica necesare pentru a organiza lucrările celui de-al 19-lea congres anual. Numai Messe Wien, imobil special dedicat expoziţiilor şi congreselor, ar fi putut găzdui 18.000 de participanţi veniţi din toate continentele, dornici să absoarbă noutăţile medicale, să cunoască aparatura cea mai nouă, să-şi fructifice şansa de a vorbi confraţilor despre munca lor clinică sau de cercetare şi să-şi acorde un moment de respiro în superba Vienă, legănată de muzica atâtor celebre nume şi compoziţii. (...)

   Reabilitarea pulmonară (RP) este socotită de specialişti un domeniu de viitor, cu o frumoasă perspectivă. Importanţa ei s-a lăsat cu greu dovedită, deşi a fost intuită încă din anii ’50. În anii ’70 şi ’80 a existat numai datorită unor medici luptători şi vizionari, care s-au străduit să arate binefacerile RP atât colegilor, cât şi bolnavilor; şi unii, şi alţii s-au lăsat însă greu convinşi. Este un domeniu particular de lucru, în care pacienţii trebuie să se angreneze mult mai dedicat, participând la programele de antrenament fizic. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.