Newsflash
Diverse

Sprijin pentru bătrânii cu demență

de Dorin CHIOȚEA - sept. 21 2018
Sprijin pentru bătrânii  cu demență
    Un program revoluționar în recuperarea bătrânilor cu diverse tipuri de demență e pe cale să fie instituit, spre final de an, la Spitalul Elias. Sense-Garden, adică Grădina Simțurilor, este un proiect finanțat cu bani europeni, deja operațional în Belgia, Norvegia și Portugalia. Totul este aparent simplu: o cameră spațioasă este încărcată cu amintiri prețioase din viața pacientului. Fotografiile, filmulețele, muzica, mirosurile sunt utilizate pentru a plasa bolnavul în medii pe care le-a încercat de-a lungul vieții. În acest fel, memoria, comunicarea și activitatea fizică sunt stimulate direct prin conectare cu sinele. Rezultatele obținute în statele în care programul este deja funcțional arată că proiectul contribuie la îmbunătățirea calității vieții bolnavului, dar și a rudelor și aparținătorilor acestuia. În spatele ideii stau ani de studii și râvna unui IT-ist norvegian – Artur Serano. Proiectul a fost pe placul profesorului Mihai Berteanu, medic primar specializat în recuperare, care a coagulat o echipă serioasă în jurul său. La dezvoltarea proiectului au contribuit biologul Ileana Ciobanu, psihologii Andreea Marin și Rozeta Drăghici, dar și project managerul belgian Ronny Broek.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe