Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Siguranţa pacientului

Viața Medicală
Dr. Vasile DARABAN joi, 4 iunie 2015
   În zilele de 21 şi 22 mai 2015, în municipiul de sub munţii Meseş a avut loc a şasea ediţie a Conferinţei de sterilizare, având ca temă procedurile invazive şi siguranţa pacientului. Informaţiile selectate, expuse şi difuzate participanţilor au vizat prevenirea riscului de infecţii în utilizarea dispozitivelor medicale invazive: catetere venoase centrale şi periferice, dispozitive de oxigenoterapie invazive sau non-invazive, sonde de intubaţie traheală sau de aspiraţie nazogastrică, dispozitive de asigurare a libertăţii căilor aerodigestive superioare, sonde de endoscopii digestive superioare sau inferioare, gastrojejunostome, sonde vezicale, diverse dispozitive medicale alogene plasate intraoperator (stenturi, clipuri, stimulatoare etc.). Au fost prezenţi 240 de participanţi din ţară, dar şi o delegaţie din Marea Britanie, aflată la Zalău în cadrul acţiunii „Medical Support in Romania“. Cu ajutorul lui Patrick Colquhoun, conducătorul acţiunii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a demarat, în urmă cu câţiva ani, procesul de modernizare a staţiei de sterilizare, continuat apoi cu sprijinul autorităţilor publice locale. Actuala staţie de sterilizare este un model unic, recunoscut pe plan naţional, spitalul nostru putându-se mândri cu o dotare la cele mai înalte standarde.
   Participanţii s-au bucurat de audierea unor lucrări ştiinţifice pe teme interesante: malpraxisul medical; cateterele urinare; prevenirea pneumoniei asociate ventilaţiei mecanice; formarea profesională internă ca mijloc de creştere a calităţii şi siguranţei îngrijirii pacientului; Pseudomonas aeruginosa şi rolul său în producerea infecţiilor nosocomiale; decontaminarea endoscopului; infecţia cu Clostridium difficile.
   Organizarea acestei reuniuni a fost sprijinită de Colegiul Medicilor Sălaj, Medical Support in Romania, OAMGMAMR filiala Sălaj şi Asociaţia pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Mapa conferinţei a inclus şi manualul de recomandări privind prevenirea infecţiilor asociate îngrijirilor medicale „Primum non nocere“, editat sub coordonarea asistentelor medicale Carol Hallam (Marea Britanie) şi Ramona Marincaş (Zalău).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.