Newsflash
Diverse

Siguranţa pacienţilor

de Dr. Vasile DARABAN - mai 30 2014
Siguranţa pacienţilor
     Tema propusă spre dezbatere la a cincea conferinţă de sterilizare, desfăşurată la Zalău, în perioada 7–9 mai a.c., a fost Siguranţa pacientului. Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale. Lucrările au abordat subiecte variate, legate de sterilizarea instrumentarului şi a materialului moale, rolul sterilizării în prevenirea infecţiilor chirurgicale, promovarea practicilor medicale sigure, precum şi controlul infecţiilor nosocomiale. Participanţii au vizitat secţia centrală de sterilizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, retehnologizată şi modernizată cu echipamente la standarde contemporane. Acţiunea a fost sprijinită de fundaţia britanică Medical Support in Romania. A fost inclusă şi vizita unor grupuri interesate de aspectul şi funcţionalitatea secţiei de terapie intensivă, dotate cu aparatură performantă. La eveniment au participat peste 60 de medici, 170 de cadre medii din toată ţara şi zece colaboratori din Marea Britanie.
     Petrache Florin Valentin, preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a susţinut că obiectivul principal al Ministerului Sănătăţii este ridicarea standardelor calităţii serviciilor medicale în toate unităţile spitaliceşti. Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului judeţean Sălaj, a subliniat importanţa modernizării recente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, din fonduri europene, precum şi necesitatea depistării, evaluării şi combaterii infecţiilor nosocomiale. A fost citat un expert OMS: „Pentru ca spitalul să nu devină periculos precum o intersecţie urbană, este bine ca investiţiile să fie mărite şi accentul pus pe siguranţa şi calitatea serviciilor oferite omului bolnav. Sterilizarea este unul din elementele care concură la realizarea acestui deziderat”.
     Regretăm lipsa de la lucrările acestei conferinţe a prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, invitatul de onoare, care ar fi trebuit să deschidă prima sesiune a lucrărilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe