Newsflash
Diverse

Premianții medicinii clujene

de Demostene ŞOFRON - mai 16 2016
Premianții medicinii clujene
     Prima ediție a Galei elitelor medicale clujene s-a desfășurat la 21 aprilie, inițiată de „Clujul Elitelor și Valorilor“, în parteneriat cu UMF „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca. Evenimentul a reunit medici și cadre universitare, alături de studenți la medicină, cu această ocazie fiind premiate 15 personalități ale lumii medicale.
     „Domeniul medical merită o asemenea gală. Avem ambiția să facem din Cluj un Heidelberg românesc. Tocmai din acest motiv, ediția 2017 se va extinde la nivel regional și național“, a spus Ionuț Geană, inițiatorul galei. Brandul „Clujul Elitelor și Valorilor“, prin această gală, umple un gol, pentru că recunoașterile sunt tot mai rare. Acest lucru a fost subliniat și de prof. dr. Ștefan Ioan Florian: „Inițiativa de a premia medicina clujeană este de apreciat în aceste vremuri în care medicii trăiesc în permanență sub presiunea oprobiului public, deși ei sunt cei care se sacrifică pentru binele  semenilor lor. Pentru orice pacient, medicul lui este cel mai bun, iar pe lista premianților ar trebui să se afle mai mulți asemenea eroi, unii dintre aceștia anonimi, dar aplecați asupra aproapelui lor. Am speranța că această gală va fi urmată de un lung șir de evenimente pozitive“.
     Premiul pentru management academic a fost atribuit prof. dr. Anca Buzoianu, decan al Facultății de Medicină Generală și președinte fondator al Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din România. Activitatea sa clinică vizează pediatria și farmacologia clinică, iar atenția i-a fost îndreptată spre farmacologia experimentală, studiul durerii și inflamației, al cercetării în neuropsihofarmacologie, iar în ultimii ani spre farmacogenetică și implicarea polimorfismelor genetice în răspunsul la tratament.
     Pentru performanța în chirurgia robotică a fost premiat prof. dr. Ioan Coman, care a dezvoltat această tehnică în cadrul Spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca. Intervențiile cu ajutorul robotului DaVinci sunt realizate din 2009, la ora actuală fiind deservită întreaga patologie urologică.
     Primul neurochirurg român care a introdus în țara noastră tehnica „single stage, single opening“ în tratamentul chirurgical al anevrismelor multiple este prof. dr. Ștefan Ioan Florian, cel care a primit premiul pentru creșterea vizibilității academice. Dezvoltarea academică prin colaborări internaționale i-a fost recunoscută prof. dr. Dan Dumitrașcu, președintele Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie, iar pentru combinarea activității practice cu cercetarea a fost premiat prof. dr. Cornel Iancu, specialist în chirurgia hepato-bilio-pancreatică și în chirurgia oncologică digestivă.
     Premiul pentru cercetare în neuroștiințe fundamentale și clinice i-a fost acordat prof. dr. Dafin Mureșanu, iar acad. Gheorghe Benga a fost distins cu premiul Opera Omnia. Dr. Vlad Petrescu a fost apreciat pentru performanțe în ortopedie, acesta având ca domenii de interes artroplastiile primare și de revizie de șold și genunchi, reconstrucțiile de ligament încrucișat anterior, osteosintezele în cazul fracturilor și poliartrita reumatoidă. Dr. Ciprian Tomuleasa a primit premiul pentru cea mai bună teză de doctorat, iar Iuliana Nenu, studentă în anul VI la universitatea de medicină clujeană, a fost premiată pentru rezultatele în cercetare, interesul său fiind îndreptat spre biologia cancerului. Dr. David Saikali a primit premiul pentru cel mai bine integrat rezident din Uniunea Europeană, dr. Călin Popa pentru cel mai altruist rezident, iar Alex Zlibuț pentru performanțe universitare deosebite. Ec. dr. Petru Șușcă a fost apreciat pentru eficiență în managementul medical, iar semnatarul acestui articol pentru activitatea în presa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe