Newsflash
Imagine campanie proprie
Diverse

Pneumologie la Scorniceşti

Pneumologie la Scorniceşti

Cunoscut în zilele noastre mai mult ca reper biografic al fostului şef de stat şi de partid comunist, Scorniceştiul îşi continuă viaţa cea de toate zilele. Un element particular în peisajul cotidian, poate nu suficient de mediatizat ca să fie cunoscut, îl constituie existenţa Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, practic secţiile cu paturi de specialitate pentru tot judeţul (cândva, la Slatina şi mutate în Scorniceşti din raţiuni legate de permanentele revendicări de proprietăţi locative). (...)

   Într-un cadru adecvat, în Complexul hotelier „President“, din vecinătatea oraşului amintit, reuniunea ştiinţifică intitulată „Zilele Spitalului de Pneumologie Scorniceşti“ (desfăşurată în zilele de 22–24 octombrie 2009, sub egida Societăţii Române de Pneumologie – SRP şi a Filialei Judeţene Olt a acesteia), a căpătat conotaţii mai largi, devenind „din mers“ un respectabil simpozion la care au participat cadre didactice din Bucureşti şi Craiova, numeroşi pneumologi reprezentând unităţi din judeţele din sudul ţării (Constanţa, Călăraşi, Teleorman, Dolj, Ilfov şi Olt), medici de familie şi de alte specialităţi din teritoriul gazdă.     
   Deschiderea lucrărilor a beneficiat de prezenţa preşedintelui SRP – prof. dr. Florin Mihălţan, a oficialităţilor judeţene – în persoana directorului Direcţiei de Sănătate Publică Olt, dr. Florin Paraschiv, a celei locale – reprezentate de primarul oraşului Scorniceşti, dl Constantin Nedelea şi a managerului Spitalului de Pneumologie – amfitrionul reuniunii, dr. Andrei Iordache. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe