Newsflash
Diverse

Platformă comună pentru trei spitale bucureştene

de Dan Dumitru MIHALACHE - iul. 25 2014
Platformă comună pentru trei spitale bucureştene
Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti (INNBNV) derulează, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila“ şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie S. Curie“, un proiect de management eficient al serviciilor de sănătate în cele trei instituţii sanitare, cofinanţat în proporţie de 98% din fonduri europene nerambursabile. „Pentru noi, tema pe care o abordăm este de interes major atât pentru gestiunea economică, cât şi pentru cea ştiinţifică a datelor pe care le realizează institutul în cele trei–patru sectoare de lucru pe care le are”, afirmă acad. Constantin Popa, şeful secţiei clinice Neurologie, INNBNV.
Valoarea totală a proiectului depăşeşte 7,5 de milioane de lei, din care nerambursabili – peste 5,6 de milioane de lei. Obiectivul general al proiectului constă în creşterea cantităţii şi calităţii serviciilor medicale în cele trei entităţi medicale partenere, prin definirea unui protocol de colaborare între ele, susţinut prin mijloace electronice. „Noi o să putem vedea ceea ce colegii noştri de la „Carol Davila“ sau de la „M. S. Curie“ doresc să ne trimită în consult, de o manieră electronică, chiar înainte de a vedea pacientul ca atare. Vor fi situaţii în care vom putea spune dacă pacientul poate să vină la noi sau nu“, explică dr. Corneliu Toader, managerul INNBNV. În plus, cele trei instituţii vor fi pregătite pentru a se putea loga la un sistem naţional informatizat atunci când acesta va fi creat şi vor putea opera inclusiv cu opţiunea PACS (picture archiving and communication system).
Ce legatură există între cele trei spitale, aparent disparate ca preocupări? Explică prof. dr. Mircea Penescu, managerul Spitalului „Carol Davila“: „Bolnavii noştri au cea mai accelerată şi severă ateroscleroză, generează cele mai multe accidente vasculare, domeniu în care intrăm în contact direct cu INNBNV“. În ce priveşte Spitalul „M. S. Curie“, tot acesta spune că „şi acum, dacă mergeţi la Carol Davila, sala e plină de copii care stau la investigaţii radioizotopice, copii cu afecţiuni nefrologice care ne sunt adresate“.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe